Gündem

Sivas'ta Açılan Tarım Fuarı Yetersiz Mi?

Sivas Kongresinin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarının 9.’su açılışıyla birlikte eleştirilerin de hedefi oldu. Açılış töreninde konuşan Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, “Tarım Fuarının fiziki şartlarının daha iyi olmasını isterdik, bununla ilgili çalışmaların yapılması içinde elimizden gelen gayreti göstermeliyiz” dedi.

Sivas'ta Açılan Tarım Fuarı Yetersiz Mi?
06-09-2024 10:32
SİVAS

Demet KARAKUŞ

9. Sivas Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı bu yıl Sivas Kongresinin yıl dönümü etkinlikleri düzenlendi. Hamidiye Millet Bahçesi’nde açılışı yapılan fuara Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Şakir Öner Öztürk, Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

FİZİK ŞARTLAR YETERSİZ

Programda konuşan Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ “Sivas tarımda üreten bir memleket. Sivas 81 il içerisinde üretim açısından ilk 10’un içinde. Sivas zor şartlar altında çalışan bir memleket. 9. Tarım Fuarının fiziki şartlarının daha iyi olmasını isterdik, bununla ilgili çalışmaların yapılması içinde elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Kuraklık çoğaldıkça tarımın kıymetini, çiftçilerimizin kıymetini daha iyi anlıyoruz. Fuarımızın Sivas çiftçisine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

FİRMALARA PARA KAZANDIRILIYOR

Özellikle Tarım Fuarının düzenlenmesinde yaşanan sorun ve aksaklıkların yanı sıra fuarın yeterince tanıtılamaması da Sivas kamuoyu tarafından eleştirildi. Tarım fuarıyla ilgili “Fuarı düzenleyen kim? Hangi kurumlar, hangi STK’lar düzenliyor? Fuar yapacağız diye bazı firmalara ayrıcalık tanınıyor. Tanıtılmıyor duyurulmuyor. 9.’uncusu düzenlenen bu fuar şimdiye kadar Sivas’a ne kattı? Hangi çiftçiye hangi üreticiye faydası oldu?” şeklinde yorumlar yapıldı.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER