Spor

Sivas’ta ‘Avrupa Spor Haftası’ Coşkusu

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından, Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak kutlanan “Avrupa Spor Haftası” etkinlikleri devam ediyor.

Sivas’ta ‘Avrupa Spor Haftası’ Coşkusu
30-09-2024 11:44
SİVAS

HAKAN KALELİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AB Başkanlığı himayesinde gerçekleştirilen Avrupa Spor Haftası, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu koordinasyonunda 23-30 Eylül tarihleri arasında “Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri” temasıyla ülke genelinde eşzamanlı olarak başladı.

Bu yıl "Aktif Ol" (Be Active) sloganı ile Osmaniye’de de çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Sivas’ta da Kongre Müzesi bahçesinde Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Herkes İçin Spor Federasyonu iş birliğinde organize edilen etkinlikler, sporun yaygınlaştırılması ve sağlıklı yaşam bilincinin artırılması amacıyla gerçekleştiriliyor. Hafta boyunca devam eden yürüyüşler, bisiklet turları, rekreatif spor etkinlikleri ve çeşitli takım sporları gibi aktivitelerle katılımcılar alanında uzman eğitmenler eşliğinde spor yapma imkanı buldu.

“FARKINDALIĞI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Sporun öneminin her geçen gün arttığını belirten Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, Avrupa Spor Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, sporun insan yaşamındaki önemine dikkat çekti. Tunç “Avrupa Spor Haftası, bu bilinci artırmak ve halkımıza sporun faydalarını hatırlatmak için önemli bir fırsat. Bu hafta boyunca düzenlenen etkinlikler, sporu sevdirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla büyük bir öneme sahip. Avrupa Spor Haftası boyunca tüm yaş gruplarına yönelik düzenlenen spor etkinlikleri ve eğitim programları ile hem bireylerin hem de ailelerin sağlıklı yaşam konusunda farkındalığını artırmayı hedefliyoruz” dedi.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER