Gündem

Sivas’ta Balık İstifi Tren Yolculuğu!

Sivas-Divriği arası yapılan Raybüs seferleriyle ilgili şok bir iddia gündeme geldi. İddiaya göre 4 vagonla yapılması gereken sefer 2 vagonla yapıldı. Vagon sayısı azaltılınca yolculuk yapanlar ayakta seyahat etmek zorunda kaldı.

Sivas’ta Balık İstifi Tren Yolculuğu!
28-10-2024 14:44
SİVAS

Yunus BUDAKTAŞ

Sivas’tan Divriği’ye düzenlenen Raybüs seferleriyle ilgili gündeme gelen iddia şok etkisi yarattı. Her gün 4 vagonla yapılan seferler 19 Ekim tarihinde 2 vagonla yapıldı.

19 Ekim’de Kızılırmak İlkokulu, Hayırsever Lütfi Abay İlkokulu ve Mevlana Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri ile veliler Raybüs ile Divriği’ye gitmek istedi. 4 yerine 2 vagonla sefer yapılınca yolcuların tamamı biletlerini satın almalarına rağmen ayakta seyahat etmek zorunda kaldı.

Öte yandan Ulaş, Kangal ve Divriği’ye gitmek isteyen yolcularda aynı mağduriyeti yaşadı. Bilet almalarına rağmen boş koltuk bulamayarak ayakta yolculuk yapan yolcular tren içinde çileden çıktı.

Özellikle öğrencilerin ayakta durmakta güçlük çektiği tren yolculuğunda yer bulmak için herkes birbiriyle yarıştı. Kimi vatandaşlar tren koridorunda kapı önlerinde seyahat ederken kimi yolcular ise 2 kişilik koltuklara 3-4 kişi oturmak zorunda kaldı.

Yolcular tren içerisinde yaşanan durumu görevli ilgili ve yetkililere iletmelerine rağmen bir sonuç alamadılar.  Yolcular, yetkililerin ilgisizliğine ve duyarsızlıklarına tepki gösterdi.

Seferlerden sorumlu TCDD yetkilisi ise daha öncede seferlerde yaşanan aksaklıklar nedeniyle gündeme gelmişti. Konunun gündeme gelmesinin ardından Ulaştırma Bakanlığı konuyla ilgili soruşturma başlatırken Ulaştırma ve Alt Yapı Bakan Yardımcısı Sivaslı Osman Boyraz’ın da konuyla yakından ilgilenmesi bekleniyor.


Editor : Yunus BUDAKTAŞ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER