Gündem

Sivas'ta Başkandan Tepki: "Adaletsizlik Var''

Sivas Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, çiftçilerin desteklenmesi konusunda adaletsizlik olduğunu belirterek bu konuyu Ankara’ya taşıyacaklarını söyledi.

Sivas'ta Başkandan Tepki: "Adaletsizlik Var''
07-10-2024 13:58
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

Zara Ziraat Odası Başkanlığı ve Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü birlikteliğinde yeni destekleme modeli hakkında çiftçilere bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Oda Başkanı Zeki Şimşek, çiftçinin için en önemli sorun tarlayı eken değil, tarla sahibinin destekleme alması olayının yeni destekleme modeliyle sona ereceğini bildirdi.

Başkan Şimşek, “Münavebe konusunda bir adaletsizlik var. İki yıl hububat ekilen tarlaya üçüncü yılında başka bir hububat ürünü ekilmesinin tarım arazilerine hiçbir faydası olmadığı gibi toprağı da yormakta ve öldürmektedir. İki yıl hububat ekilen yere üçüncü yıl bakliyat ekilmelidir ki toprak da üretici de kazançlı çıksın. Desteklemelerde bu konuda devletin doğru uygulama yapabilmesi adına biz de oda olarak Ankara’ya bu konuyu taşıyacağız” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim Şube Müdürü Sinan Berk ise açıklamalarında, üretim planlaması ve desteklemeleri, üretim planlamasında dikkat edilecek hususlar, dosya verme süresinin erken yapılması konularında bilgilendirme yaptı.


Editor : Demet KARAKUŞ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER