Siyaset

Sivas'ta Değişim Bekleniyor!

Sivas'ta Yusuf Tanrıverdi’nin AK Parti İl Başkanı olduğu süreçle başlayan düşüş gün geçtikçe artıyor. Özellikle 31 Mart seçimlerinde belediyenin kaybedilmesinin ana figürü olarak gösterilen Tanrıverdi’nin AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’i de yanlış yönlendirerek Sivas’a dair önemli konularda yanlış kararlar alınmasının yolunu açtığı ifade ediliyor.

Sivas'ta Değişim Bekleniyor!
13-09-2024 10:09
SİVAS

HABER MERKEZİ

2023’te yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde AK Parti’nin Sivas’ta yaşadığı oy kaybı dikkat çekmişti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’a desteğini esirgemeyen Sivaslıların milletvekili seçimlerinde ise AK Parti’den uzaklaştığı gözlemlenmişti. Sivas’ta %70 bandında oyu olan AK Parti’nin milletvekilliği seçimlerinde oyları erimiş ve %40’a kadar düşmüştü. Vatandaştan koptuğu ve halka bir türlü inemediği ifade edilen Tanrıverdi’nin seçim süreçlerini iyi idare edemediği aktarıldı.

OY KAYBININ SEBEBİ TANRIVERDİ VE TEŞKİLAT

2023 Genel Seçimlerinin ardından AK Parti Sivas İl Başkanlığına getirilen Yusuf Tanrıverdi’nin AK Parti’nin Sivas’ta güç kaybetmesinin yolunu açtığı aktarıldı. Tanrıverdi’nin özellikle parti teşkilatının yeniden yapılanmasında aldığı kararlar ve uyguladığı politikaların AK Parti’ye oy kaybettirdiği görüşü hakim.

BELEDİYEYİ KAYBETTİ

2023 seçimlerindeki düşüşün ardından 31 Mart 2024’teki belediye seçimleri ise AK Parti Sivas Teşkilatı ise tam bir hüsranla sonuçlandı. 2019 seçimlerinde % 49 ile belediyeyi kazanan AK Parti, 2024 seçimlerinde ise %29’a kadar düşerek Büyük Birlik Partisi’nden büyük fark yedi. Teşkilat tarafından yürütülen çalışmaların başarısızlığı seçim sonuçlarına da yansıyarak belediyenin el değiştirmesine neden oldu. Seçim hezimetinin sorumlusu olarak İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi, Merkez İlçe Başkanı Muhammed Burak Kuruçay, Kadın Kolları Başkanı Arzu Polat ve Gençlik Kolları Başkanı Fatih Sakarya gösterildi.

FATİH SAKARYA TEPKİ TOPLADI

Özellikle belediye seçimlerinin kaybedilmesinde teşkilatın çalışmalarının yetersiz olması sonucu hedef okları Fatih Sakarya’ya döndü. Geçmiş dönemlerde AK Parti’nin Sivas’ta en güçlü kozu olan gençlik teşkilatının şovmen, dağınık ve şımarık tavırları seçim kaybının en büyük nedenlerinden biri olarak gösterildi. Fatih Sakarya’nın bulunduğu konum gereği gençleri sahaya süremediği ve gençlere hakim olamadığı, gençlik kolları üyelerine kişisel işleri dışında herhangi bir çalışma yaptıramadığı ifade edildi. Sakarya’nın “iftara 5 kala şovlarının” fayda etmediği, çalışma ve hizmet noktasında geçmiş dönemdeki gençlik kolları başkanlarının çok uzağında kaldığı belirtildi.

ABDULLAH GÜLER YANLIŞ YÖNLENDİRİLİYOR

2023 seçimlerinde Sivas Milletvekili seçilen ve sonrasında AK Parti Grup Başkanlığına getirilen Abdullah Güler, Sivas için büyük şans olarak yorumlanmıştı. Sivas’ın Ankara’daki eli, ayağı ve gözü olan Güler, göreve gelir gelmez Sivas’ta işlemeyen durumdaki kurumlara el atarak kan değişikliğine gitmişti. Başarısız kurum müdürlerini değiştiren Güler’in bu tutumu takdir edilmiş ve Sivas’ın üzerindeki ölü toprağının atıldığı da ifade edilmişti. Ancak özellikle son dönemlerde Yusuf Tanrıverdi’nin Abdullah Güler’i yanlış yönlendirdiği, şehirle ilgili eksik ve yanlış bilgiler verdiği aktarıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Olgunlaşma Enstitüsü’nde yaşanan son gelişmeler karşısında da Abdullah Güler’in yanlış yönlendirildiği ve Yusuf Tanrıverdi’nin gündeme gelen iddialar karşısındaki basiretsiz tutumunun eğitim camiasında huzursuzluğa neden olduğu kaydedildi. Sivas için büyük özveriyle çalışan ve gecesini gündüzüne katan Abdullah Güler’i yanlış yönlendirdiği ifade edilen Tanrıverdi’nin Sivas’taki egemenliği kaybettiği aktarıldı.

DEĞİŞİM KAÇINILMAZ

31 Mart seçimlerinin ardından görevi bırakması ya da görevden alınması beklenen Yusuf Tanrıverdi’nin görevine devam etmesi ise AK Partilileri küstürme noktasına getirdi. Son iki seçimde yaşanan oy kayıplarının ardından AK Partililerin partiden uzaklaşarak il yönetimine tavır aldığı öğrenildi. Partiye gönül verenler AK Parti teşkilatında değişimin artık kaçınılmaz olduğunu belirtirken teşkilatı ayağa kaldıracak ve önümüzdeki süreçte Sivas’ı yeniden AK Parti’nin kalesi yapacak bir yönetimin gelmesi gerektiğini ifade etti.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER