Gündem

Sivas’ta Ders Zili Bugün Çaldı

Yeni eğitim öğretim yılı başlıyor. Üç aylık yaz tatili sona erdi. Yaz tatilinin ardından Sivas’ta 121 bin 211 öğrenci için, bugün ilk ders zili çalacak. Eğitim öğretim yılının ilk ara tatili 11-15 Kasım 2024'te yapılacak. Yarıyıl tatili ise 20 Ocak 2025 Pazartesi başlayacak ve 31 Ocak 2025 Cuma sona erecek. İkinci dönem, 3 Şubat 2025 Pazartesi başlayacak, ikinci dönem ara tatili ise 31 Mart 2025 Pazartesi başlayıp, 4 Nisan 2025 Cuma sona erecek. 20 Haziran

Sivas’ta Ders Zili Bugün Çaldı
09-09-2024 09:10
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek yeni öğretim yılı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak yeni eğitim öğretim yılının ülkemize, milletimize, ilimize ve eğitim camiamıza başarılarla dolu hayırlı bir yıl olmasını temenni etti.

ÖĞRENCİLER OKULLARINA KAVUŞACAK

Vali Şimşek, yeni eğitim ve öğretim dönemine başlanılan bu anlamlı haftada geleceğimizin teminatı olan çocukların okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine; öğretmenlerin de öğrencilerine kavuştuğunu belirterek, “İlimizde ilk, orta ve lise düzeyinde 727 okulumuz; bu okullarda 121 bin 211 öğrencimiz ve 9 bin 201 öğretmenimiz ile 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılına merhaba diyoruz. Bu eğitim-öğretim döneminde de öğrencilerimizin kendilerine, ailelerine ve yüce milletimize faydalı; ilim sahibi, bilgide ve teknolojide sınır tanımayan, kendine güvenen ve düşüncelerini ifade edebilen, eğitime inanmış bireyler olarak kendilerini yetiştirmeleri en büyük önceliğimizdir.” dedi.

ÖĞRENCİLER AYDINLIK GELECEĞİMİZDİR

Her alanda büyük bir rekabetin yaşandığı günümüzde eğitime yatırım yapan, bilimsel ilerlemeyi sürekli kılan, nitelikli insan gücüne sahip olan ülkelerin muasır medeniyetler seviyesine yükseleceklerinin kaçınılmaz olduğunu aktaran Vali Şimşek, “Genç nüfusu ile dikkat çeken ülkemizin yarınlarının daha aydınlık olması için de bizler, en değerli varlığımız olan çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimine büyük önem vermekteyiz. Bu kapsamda sadece pozitif bilimler ışığında değil, millî manevi değerlerle çocuklarımızı geleceğe hazırlamak şüphesiz hepimizin ortak görevidir.” ifadelerini kullandı.

KÖKLERDEN GELECEĞE

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin yeni dönemde eğitim müfredatına işlenen ve geleceğe daha sağlıklı, nitelikli, millî ve manevi değerlerini özümsemiş nesiller yetiştirmeyi amaçlayan önemli bir çalışmad olduğunu aktaran Vali Şimşek, “Bu eğitim modelinde “Köklerden Geleceğe” sloganıyla eğitimin birçok bileşeni vurgulanmaktadır. Bir ayağı geçmişe dayanan eğitimin diğer ayağının insanlığın geleceğine ufuklar açan bir kapı olduğunun altı çizilmiştir. Millî ve manevi değerler manzumesi ile maddi gelişmenin zirvesini hedefleyen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli; öğrenci profili, erdem-değer-eylem çerçevesi, beceriler çerçevesi bileşenlerini bünyesinde bulunduran bir model olarak yeni müfredatta yerini almıştır. Bu doğrultuda eğitimde daha fazla kalitenin ve başarının yakalanması hedefi ile büyük bir heyecanla yeni eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Yarınımızın teminatı çocuklarımızın akademik kazanımlarının artması, çeşitli sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerin yürütülmesi ve ilimizin başarı seviyesinin artırılmasına yönelik il bazında sürdürdüğümüz Hedef ve Miras Projemizin de Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile birlikte Sivas’ımızı eğitimde daha iyi noktalara taşıyacağına inanıyorum.” dedi.

Vali Şimşek, “Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılının ülkemize, milletimize, ilimize ve eğitim camiamıza başarılarla dolu hayırlı bir yıl olmasını temenni ediyor; değerli öğretmenlerimize, geleceğimizin teminatı sevgili evlatlarımıza sağlık, huzur ve başarılar diliyorum. Yeni Eğitim-Öğretim yılımız hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER