Gündem

Sivas'ta Dolandırıcılık İddiası! İddialar Çok Vahim!

Kocaeli’de faaliyet gösteren Win Metal Endüstri firmasının Sivas Ticaret Sanayi Odası Başkanvekili olan A.T.K. ile ilgili iddiaları Sivas gündemine bomba gibi düştü. Firma yetkilileri, Sivas Ticaret Sanayi Odası Başkanvekili olan bir kişi tarafından 2 milyona yakın bir meblağda dolandırıldığını iddia etti. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası başkanvekili A.T.K.’nın kollandığı iddia edilirken hukuki sürecin başladığı belirtildi.

Sivas'ta Dolandırıcılık İddiası! İddialar Çok Vahim!
11-06-2024 15:26
SİVAS

Haber Merkezi

BANKA İŞ YAPMAYIN DİYE UYARDI

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili bir şahsın Kocaeli’de faaliyet gösteren Win Metal Endüstri firmasını yüklü miktarda dolandırdığı iddia edildi. Firma yetkilisinin iddialarına göre Sivas’ta faaliyet gösteren bir şirketin sahibi ve aynı zamanda Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili olan A.T.K. isimli şahıs, inşaat iskelesi alımı yapmak için firmayla iletişime geçti ve yapılan sözlü anlaşmanın üzerine firmaya çek gönderdi. Ancak Win Metal Endüstri firma yetkilileri bankayla yaptıkları görüşmede Sivas’ta faaliyet gösteren firmayla iş yapmamaları konusunda uyarıldı.

ÇEK İADE EDİLDİ ANCAK…

Bankanın uyarısı üzerine çeki iade eden Win Metal Endüstri firma yetkilileri dikkatsizlik sonucu ciroyu iptal etmeyi unuttu. İddiaya göre Sivas’ta faaliyet gösteren firma da bu durumu fırsat bilerek çeki başka firmalara da ciro etti. Çekin ciro edildiği 3 firmanın da paravan şirket olduğu iddia edilirken bu firmalardan birisi Win Metal Endüstri’ye haciz işlemi başlattı. Yaşanan bu gelişmeler üzerine Win Metal Endüstri firması gerekli hukuki süreci başlattı.

TSO YÖNETİMİ BAŞKANVEKİLİNİ KORUYOR MU?

Yaşananlar üzerine firma yetkilileri Sivas Ticaret Sanayi Odası Başkanı Zeki Özdemir’e ve Meclis Başkanı Osman Yıldırım’a ulaşarak konuyu anlattı. Zeki Özdemir ve Osman Yıldırım’ın konunun üzerine düşerek olayı açıklığa kavuşturması bekleniyor. İsmi iddialara konu olan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili A.T.K.’nın Sivas Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi tarafından korunup kollandığı iddia edilirken yaşanan bu durumun iş dünyasında Sivas adına olumsuz bir imaj kaybı olarak yansıdığı ifade edildi.

SİVAS’A VE SİVASLIYA GÜVENEREK İŞ YAPTIK

İddiaları gündeme taşıyan firma yetkilileri ticari faaliyette bulunmak için arayan A.T.K.’nın Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili olduğunu söylemesi üzerine bir güven ortamı oluştuğunu ve buna güvenerek ticaret yapmak istediklerini ancak sonrasında yaşananların Sivas’a ve Sivaslılara karşı bir güven sorunu yaşattığını ifade etti. Konuyla ilgili Sivas Ekspres’e özel açıklamalarda bulunan firma yetkilisi S. G. “2023 yılının Aralık ayında Win Metal Endüstri firmamıza bir telefon aldım. Telefonda isminin A.T.K. olduğunu belirten bu kişi Sivas’ta faaliyet gösteren bir şirketinin de sahibi olduğunu ve aynı zamanda Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili olduğunu söyledi. Bizden inşaat iskelesi için talepte bulundu. Daha sonra D.A.'ya teklifi göndermemi istedi. Birkaç kez teklif revize edildikten sonra fiyatı onayladılar. Tüm bu tüm bu yazışmalar gerek WhatsApp'ta gerekse de maillerde mevcut. Ödemeyi çek ile yapacağını söyledi. Çeki soruşturmak için bankaya tahsil cirosu yapıldı. Banka tarafından bu firmayla iş yapmamamız için uyarı aldık. Çeki bankadan aldık ve dikkatsizlik yüzünden ciroyu iptal etmeden müşteriye iade edeceğimizi yazılı olarak bildirerek çeki Yurtiçi Kargo aracılığıyla Sivas Kepçeli Şubesine 197860479494 takip numarası ile gönderdik. Müşteri işi aldıktan sonra işi yapmayacağımız için bizi reklam edeceğini yazılı olarak belirtti. Hatta telefon görüşmesinde hakaretlerde bulundu. Çek 16 Şubat'ta adreste bulunan M. N.Ç. adlı şahıs tarafından teslim alınmıştır. Bu şirket çeki Ankara'da paravan olarak kullandığı bir başka firmaya vermiş o da İzmir Torbalı'da kayıtlı bir firmaya o da Ankara'da yeni kurulan bir başka firmaya cirolatmıştır. Sivas Ticaret Sanayi Odası başkan vekilinin bu ahlaksız ticareti şirketimize zarar vermiştir. Biz ticaret erbabı olarak gördüğümüz bu A. T. K.’ya adalet önünde hesap soracağız. Bu adam Sivas TSO nezdinde ticaret erbabı diğer üyelerine de zarar vermiştir. Dördüncü ciro sahibi firma çeki birinci cirolayan firmanıza hacize gelmiştir. Milyon zararımızın olduğunu gören yönetim kurulu üyeleri hiçbir şekilde mal alış satışı yapmadığımız bu kişiyi hala odasında başkan vekili olarak tutması da ayrıca zaafiyet içinde olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER