Eğitim

Sivas'ta DYK Eğitimleri Devam Ediyor

Sivas Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, Yavuz Selim Ortaokulu ve Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde devam eden hafta sonu destekleme ve yetiştirme kurslarına katılan öğrencileri ziyaret etti.

Sivas'ta DYK Eğitimleri Devam Ediyor
14-10-2024 10:20
SİVAS

SULTAN ÖZKARAMAN

Öğrencilere daha iyi bir eğitim vermek amacıyla gerçekleştirilen destekleme ve yetiştirme kursları devam ediyor. Bu kapsamda Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, Yavuz Selim Ortaokulu ve Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti.

Öğrencilerle sohbet ederek gelecek hedefleri hakkında bilgi alan Yener, DYK eğitimlerinin önemine vurgu yaptı. Öğrencilerden kurslarda verilen eğitimler ve MillîiEğitim Bakanlığınca öğrenci ve öğretmenlerin istifadesine sunulan EBA, ÖDS ve OGM Materyal gibi dijital eğitim platformlarınnı en iyi şekilde değerlendirmelerini isteyen Yener, bilgili, kültürlü, donanımlı, teknolojiyi en iyi şekilde kullanan ve üreten, bilge nesiller yetiştirme mefkûresi ile Milli Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne de değindi.

Matematik dersinin işlendiği bir sınıfta, öğrencilerle problem çözme teknikleri üzerine önemli bilgiler aktaran Yener, bir problemin çözümü için öncelikle iyi anlaşılması gerektiğine vurgu yaptı. Anlama becerisini geliştiren en önemli etkenlerden bir tanesinin ise okumak olduğunu belirten Yener, "Anlama ve muhakeme yeteneğinizin gelişmesi için bol bol kitap okumalısınız" dedi.

 


Editor : Sultan ÖZKARAMAN
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER