Eğitim

Sivas'ta Eğitim Masaya Yatırıldı

Sivas'ta eğitim alanında yürütülen proje ve çalışmalar, planlama ve koordinasyon toplantısında masaya yatırıldı. Millî Eğitim Müdürü Necati Yener başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, birim amirleri, Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi ve Ölçme Değerlendirme Merkezinde görevli öğretmenler katılım sağladı.

Sivas'ta Eğitim Masaya Yatırıldı
15-09-2024 12:46
SİVAS

Sultan ÖZKARAMAN

Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, planlama ve koordinasyon toplantısında birim amirleri ile bir araya geldi. Toplantıda önemli mesajlar veren Yener, "Öğrencilerimiz bizleri rol model almalılar. Bunun için, çocuklarımıza aktarmak istediğimiz tüm değerleri hayatımıza yansıtmalı, yaşamalıyız. Yaşarsak yaşatabilir, yaşatabilirsek yeşertebiliriz." dedi.

Yener, Millî Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen proje/çalışmalar ile bu kapsamda yürütülen proje ve çalışmaların sahadaki uygulamalarının değerlendirildiği toplantıda önemli mesajlar verdi. Yürütülen tüm çalışmaların titizlikle takip edilmesi gerektiğine vurgu yapan Yener, "Hep birlikte el ele verirsek tüm bu çalışmaları başarıya ulaştırabiliriz. O nedenle sahanın her noktasına hakim olmalı, öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle, okul idarecileri ve velilerimizle yakın bir diyalog kurmalıyız. Öğrencilerimiz bizleri rol model almalılar. Bunun için, çocuklarımıza aktarmak istediğimiz tüm değerleri hayatımıza yansıtmalı, yaşamalıyız. Yaşarsak yaşatabilir, yaşatabilirsek yeşertebiliriz. Hep birlikte koskoca bir çınar ağacı olacağız ve bu çınar ağacının gölgesinde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız yeşerecek" dedi.

"SİVAS'TA HEP BİRLİKTE KİTAP OKUYORUZ"

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Yönergesi doğrultusunda Sivas Valiliği Himayesinde Millî Eğitim Müdürlüğünce yürütülen; HEDEF Okuyan Nesil Projesi kapsamında il genelinde başlatılan kitap seferberliğine de değinen Yener, bu etkinliğin aile içi iletişimi ve bağları da güçlendireceğine vurgu yaptı.

Toplantıda Sivas Valiliği himayesinde Millî Eğitim Müdürlüğünce Yürütülen HEDEF ve MİRAS Projeleri kapsamındaki çalışmalar, Sivas Bilişim Teknolojileri MTAL bünyesinde açılacak meslek ortaokulu, yık yap kapsamındaki okulların durumu, okul kantinleri,  ikinci mesleki eğitim merkezi, okul güvenliği ve estetiği konuları ele alındı.

Yener, toplantının son bölümünde birim amirleri ve birimlerde görevli öğretmenlerin görüş, öneri ve taleplerini dinledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER