Gündem

Sivas'ta Engellilerden Filistin'e Destek

Sivas´ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelliler düzenledikleri yürüyüşle İsrail´in saldırılarıyla engelli kalan Filistinlilere destek verdi.

Sivas'ta Engellilerden Filistin'e Destek
02-12-2023 14:02
SİVAS
Demet KARAKUŞ
İnönü Bulvarı Kale Cami önünde toplanan görme, işitme ve bedensel engelli vatandaşlar 3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi.Filistin bayraklarıyla yürüyen engelli vatandaşlar İsrail´in saldırılarıyla engelli kalan Filistinlilere destek verdi. Pankart ve açtıkları dövizlere İsrail´e tepki gösteren engelli vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı´na kadar sloganlar attı.
SİVAS GÖRME ENGELLİLER DERNEĞİ BAŞKANI SELMAN DEVECİOĞLU
Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Selman  Devecioğlu programda yaptığı açıklamada, "Dünya kördür, sağırdır. Dünya görmüyor Filistin´de yaşanan zulmü ve bizde burada engelliler olarak dünyanın kör ve sağır oluşuna karşı bizler ses vermeye geldik. Bizler kör, sağır değiliz. Bizler yürüme engelli değiliz. Bizler fizik olarak belki yürüyemiyoruz. Fiziki olarak görmüyoruz. Belki fiziksel olarak duyamıyoruz ama bizlerin kocaman yürekleri var. Bizlerin kocaman vicdanları var. Bizler zulüm yapmıyoruz. Bizler zalim değiliz. Kahrolsun İsrail enkazını görelim diyoruz. Engelsiz arkadaşlara çok teşekkür ediyoruz bizlere destek verdi. Bizler kocaman yüreklerimizle, kocaman gönüllerimizle görmesek de, duymasak da, yürüyemesek de işitiyoruz. Bizler görüyoruz Filistinlilere o yapılan zulmü bizler aslında engelsiziz. Bu engelsiz yüreklerimizle Filistinli kardeşlerimize duyan kulaklarımız, gören gözlerimizle Filistinli kardeşlerimize selam gönderiyoruz" dedi.
Engelliler Filistin´in özgürlüğü için gökyüzüne balon bıraktı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER