Gündem

Sivas’ta Ete Ota Zam Geldi

Sivas’ta hal esnafı Aralık ayından itibaren ete ve ota zam geldiğini açıkladı. Tere 3 TL’den 10 TL’ye, domates 20 TL’den 25- 30 TL’ye yükseldi.

06-01-2024 11:10
SİVAS

Demet KARAKUŞ

Aralık ayında yapılan Asgari ücrete zammın ardından ve kış mevsiminin gelmesiyle birlikte çarşı pazara da zam geldi. Sivas’ta Sebze hali esnafı Ferhat Çobanoğlu aralık ayında Sivas’ta perakende sebze halinde fiyatı en çok artan ürünleri açıkladı. Tere ve domates en fazla artış gösteren ürünlerin başında geldi.Terenin 3 TL’ den 10 TL’ye yükseldiğini söyleyen Ferhat Çobanoğlu “Aşırı zamlanan tere, bu tere 3 TL’den toptan bugün 10 TL oldu biz bunu kaça satacağız bilmiyorum. Ete ve ota zam geldi. Ette aynı şekilde 40-50 TL zam geldi. Asgari ücret açıklandığı günden beri zam üstüne zam. Her şey sebze meyve gibi değil keşke her şey sebze meyve gibi olsa iki gün sonra kıvırcık yine 5-10 TL ye düşecek  ” dedi.

ETTE PAHALI, OTTA PAHALI

Sebzenin yanı sıra et ve diğer gıdalara zam geldiğini söyleyen Çobanoğlu “Yükselen deterjan, et, beyaz gıda, temel gıdalar, bakliyatlar düşecek mi mualla. Ben şuna şaşırıyorum ne kadar pahalanır ise o kadar alıyorlar. Millet pahalandıkça alıyor demek ki kursak kavurmasını istiyorlar. Artık onu ben alıyorum gibisinden mi göstermek istiyor, kendini ezik gibi mi hissediyor bilmiyorum pahalandıkça alıyorlar. Sen alma ben almayayım düşsün. Sen benden alma ben gideyim marketçiden almayayım paketçi gidip toptancıdan almasın ki fiyat düşsün. Ette pahalı, otta pahalı” ifadelerini kullandı.

SİVAS’TA MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ ÇOK YAYGIN

Hal esnafı Halil Topçu “Şuan itibariyle mevsim itibariyle iklim çok güzel gidiyor bundan dolayı sebze meyve alanın da domatesin fiyatı yükseldi. O da üretim bölgesinde tarladan sera ya geçiş oldu bundan kaynaklı domateste bir artış var. Sivas’ta sebze ve meyve sektörü çok yaygın ve fazla olduğundan dolayı nüfusa çok fazla geliyor. Dışardan gelen araştırmacılar Sivas’taki sebze meyve satıcılarının bir büyük şehre bedel olduğunu söylüyor. Mesela Aralık 15 inden önce domates burada 20 TL ye satılıyordu şu anda domates bizim şuan toptan sebze halin de 25-30 TL oldu. Bu da ülke genelinde ki olumsuz hava şartlarından dolayı ” diye belirtti.

 

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER