Gündem

Sivas'ta Faturalar İçin Bunu Yaptırmak Artık Zorunlu

Ülke genelindeki tüm elektrik, su, doğalgaz ve internet abonelerini ilgilendiren önemli bir değişiklik duyuruldu. Yeni düzenleme ile bu hizmetleri kullanan herkes için zorunlu hale gelecek.

Sivas'ta Faturalar İçin Bunu Yaptırmak Artık Zorunlu
03-07-2024 14:17
SİVAS

Haber Merkezi

Türkiye'nin her 81 ilinde geçerli olacak yeni bir düzenleme için hazırlıklar başladı. Elektrik, su, doğalgaz ve internet abonelerini yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Artık herkes için Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) yaptırmak zorunlu hale gelecek.

2/9
Elektrik su doğalgaz ve internet aboneleri için yeni dönem. Türkiye’nin 81 ilinde zorunlu 2

Türk Reasürans ve DASK Genel Müdürü Selva Eren, önümüzdeki günlerde Meclis gündemine gelecek torba yasa kapsamında ZAS uygulamasının başlatılacağını duyurdu.

3/9
Elektrik su doğalgaz ve internet aboneleri için yeni dönem. Türkiye’nin 81 ilinde zorunlu 3

Eren, ZAS'ın, zorunlu deprem sigortası yerine getirileceğini belirterek, "ZAS'ın genel şartlarının, vergi paketiyle aynı torba yasa içinde yer alacak olması bazı kesimlerde yanlış anlamalara neden oldu. Ancak ZAS, vergiyle ilgili herhangi bir bağlantıya sahip değildir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

4/9
Elektrik su doğalgaz ve internet aboneleri için yeni dönem. Türkiye’nin 81 ilinde zorunlu 4

ZAS BİR VERGİ DEĞİL

Zorunlu Afet Sigortası (ZAS), Selva Eren tarafından yapılan açıklamaya göre, yasa çıktıktan sonra deprem, sel, orman yangını gibi tüm doğal afetleri kapsayacak.

5/9
Elektrik su doğalgaz ve internet aboneleri için yeni dönem. Türkiye’nin 81 ilinde zorunlu 5

Eren, köy yerlerinin yeni dönemde ZAS kapsamına alınacağını vurgulayarak örneğin, orman yangınlarında köydeki evlerin zarar görmesi durumunda bu zararların da karşılanacağını belirtti.

6/9
Elektrik su doğalgaz ve internet aboneleri için yeni dönem. Türkiye’nin 81 ilinde zorunlu 6

Eren, ZAS ile birlikte iki yeni kontrol noktasının daha eklenmiş olduğunu açıkladı. Önceden sadece elektrik ve su aboneliklerinde zorunlu olan deprem sigortası, ZAS ile birlikte doğalgaz ve internet aboneliklerinde de zorunlu hale gelecek. Bu sayede elektrik, su, doğalgaz ve internet aboneliklerinde ZAS şartı aranacak.

7/9
Elektrik su doğalgaz ve internet aboneleri için yeni dönem. Türkiye’nin 81 ilinde zorunlu 7

DEVLET DESTEĞİYLE YENİ ZORUNLU AFET SİGORTASI

ZAS'ın ilk üç yılında devlet desteği sağlanacağını vurgulayan Eren, olası hasarlarda devletin koruma desteği sağlayacağını belirtti.

8/9
Elektrik su doğalgaz ve internet aboneleri için yeni dönem. Türkiye’nin 81 ilinde zorunlu 8

Bu yeni ürünle vatandaşların üzerinde ek bir maliyet oluşturmayacağını, aksine devlet desteği ile çok kapsamlı bir poliçeye sahip olacaklarını ifade etti.

9/9
Elektrik su doğalgaz ve internet aboneleri için yeni dönem. Türkiye’nin 81 ilinde zorunlu 9

Zorunlu Afet Sigortası, vatandaşlara geniş kapsamlı bir koruma sunarak, birden fazla afet türünde güvence sağlamayı hedefliyor. Bu yeni uygulama ile vatandaşlar, devletin ciddi desteği ile daha kapsamlı bir sigorta poliçesine sahip olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER