Gündem

Sivas'ta Gerçeğini Aratmayan Tatbikat!

Sivas Numune Hastanesinde deprem, yangın ve Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) tehditlere yönelik tatbikat düzenlendi.

Sivas'ta Gerçeğini Aratmayan Tatbikat!
10-10-2024 10:53
SİVAS

Demet KARAKUŞ

Numune Hastanesi’nde itfaiye, AFAD ve UMKE ekiplerinin katılımıyla tatbikat yapıldı. Deprem, yangın ve Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer tehditlere karşı düzenlenen tatbikat gerçeği aratmadı.

Tatbikata göre Sivas’ta deprem oldu. Depremin ardından çıkan yangın ve ardından KBRN tehdidinin eklenmesiyle, ekipler hızlı bir şekilde organize olarak tahliye, yangın söndürme ve KBRN önlemlerini uyguladı.

Tatbikat sırasında, sağlık personeli afet anında hasta güvenliğini nasıl sağlayacaklarını ve bu tür olaylar karşısında ne tür önlemler alınması gerektiğini uygulamalı olarak gördü.

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Fidan, tatbikatın amacının afetlere karşı hazırlıklı olmak ve personelin müdahale becerilerini geliştirmek olduğunu belirterek, "Bu tür tatbikatlar, olası bir felaket anında hayat kurtarıcıdır. Ekiplerimizin hızlı ve etkin müdahale yeteneği, hem hastalarımızın hem de çalışanlarımızın güvenliğini en üst düzeyde sağlamamıza yardımcı olacaktır" dedi.


Editor : Demet KARAKUŞ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER