Gündem

Sivas'ta Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

Sivas'tan kutsal topraklara gidecek 363 kişilik hac kafilesi için uğurlama töreni düzenlendi.

Sivas'ta Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı
16-05-2024 10:27
SİVAS

TUĞBA SARIKAYA

İl Müftülüğü tarafından ilçe ve köy terminalinde hacı adayları uğurlama merasimi düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, uzun zamandır hac farizasını yerine getirmek için bekleyen hacı adayları ile yakınları uğurlama programında duygulu anlar yaşadı.

Programda konuşan İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, hac ibadetinin İslam'ın en önemli şartlarından birisi olduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti; "Hac, İslâm’ın beş temel esasından biri olup bedenî ve malî yönü olan bir ibadettir. Hac ibadeti aynı zamanda farklı mekanlarda farklı sembollerin ziyaretini içeren ve ömürde belki de sadece bir defa yaşanabilecek birtakım tecrübeleri, duyguları ve heyecanları içinde barındıran müstesna bir ibadettir. Bu istikamette haccın hikmet ve gayesini idrak ederek, sağlık ve sıhhat içerisinde hac ibadetinizi yapmayı ve tekrar yuvanıza dönmeyi Yüce Allah sizlere ve tüm mü’min kardeşlerimize nasip etsin" dedi.

Program sonunda Gemerek İlçe Müftüsü Harun Kılıç'ın duasıyla birlikte getirilen tekbir, salavat ve telbiyeler ile hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER