Gündem

Sivas'ta Halk Otobüsçüleri Zam İstedi

Sivas’ta özel halk otobüs ücretlerine zam yapılacak. Halk Otobüsleri Kooperatifleri artan maliyetleri öne sürerek zam istedi. İstenilen zam belediye meclis toplantısında görüşülerek, komisyona havale edildi.

Sivas'ta Halk Otobüsçüleri Zam İstedi
03-05-2024 11:32
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

Sivas’ta vatandaşlar bir kötü haber de Halk Otobüsleri Kooperatiflerinden geldi. Artan maliyetleri öne süren kooperatif bir kez daha ücretlere zam istedi. Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun başkanlığından gerçekleştirilen mayıs ayı belediye meclis toplantısının birinci birleşimin talep görüşüldü. Halk otobüsçülerin talepleri Plan Bütçe Komisyonu ile Çevre, Sağlık ve Ulaşım Komisyonuna havale edildi. Yapılan görüşmelerin ardından halk otobüsü biniş ücretlerine yapılacak zam belli olacak.

1 YILDA 3’ÜNCÜ KEZ ZAM YAPILACAK

Geçen 1 ay arayla iki kez zam yapılan halk otobüs ücretlerine aradan bir yıl geçmemesine rağmen bir kez daha zam yapılacak olması şimdiden tepkilere neden oldu.  Şuanda halk otobüsü kullanan vatandaşlar tam bilet ücreti için 13 lira 90 kuruş, indirimli (emekli-öğrenci) bilet ücreti için ise 8 lira ödüyor. Yeni halk otobüsü fiyatları önümüzdeki günlerde belirlenecek ve belediye meclisinin onayına sunulacak.

 

 

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER