Tarım

Sivas'ta Hububatta Rekor

Türkiye'nin en büyük buğday ambarlarından birisi olan Sivas'ta hububatta çiftçinin yüzü güldü. Vali Yılmaz Şimşek, “Ürünlerimizde hem kalite hem de miktar yönünden ciddi artış var. Geçen yıl 800 bin ton civarında ekim varken bu yıl yüzde 15 artışla 1 milyon tona yükselmiştir. Amacımız üretimi ve kaliteyi daha da artırmak, hem de ekilmeyen arazinin kalmamasını sağlamak. Böylece tarımda, kırsal kesimde üretimi ve istihdamı artırmak istiyoruz.” de

01-08-2024 12:35
SİVAS

Demet KARAKUŞ

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas Milletvekili Rukiye Toy ve beraberindekiler, Aşağıyıldız Köyünde buğday hasat programına katıldı. Biçerdöver kullanarak hasadı gerçekleştiren Vali Şimşek, çiftçilere kolaylıklar diledi. Bereketli ve rekoltesi yüksek sezon geçirildiğini söyleyen Vali Şimşek, "Çiftçilerimizin yüzü gülüyor. Ürünlerimizde hem kalite hem de miktar yönünden ciddi artış var. Nitelik yönünden bakacak olursak geçen yılki pazarlama sorununu bu yıl üreticilerimiz yaşamıyorlar. Çünkü ürünleri kaliteli. Aynı şekilde nicelik olarak da geçen yıl 800 bin ton civarında ekim varken bu yıl yüzde 15 artışla 1 milyon tona yükselmiştir." diye konuştu.

ÇİFTÇİMİZE DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Sivas'ın ülkemizin tahıl ambarlarından biri olduğunu kaydeden Vali Şimşek, "İlimiz, bitkisel üretim merkezi konumunda. Bizlerde bu üretimin artması için çalışıyoruz, çabalıyoruz. Hem Tarım Bakanlığı hem de Sivas İl Özel İdaresi tarafından çiftçilerimize çok büyük destekler sağlandı. Amacımız üretimi ve kaliteyi daha da artırmak, hem de ekilmeyen arazinin kalmamasını sağlamak. Böylece tarımda, kırsal kesimde üretimi ve istihdamı artırmak istiyoruz. Çiftçilerimizin ekonomik durumunu, gelirini daha da yukarlara taşımak istiyoruz. Çiftçilerimize bereketli hayırlı hasat sezonu diliyorum" dedi.

.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER