Eğitim

Sivas’ta İki Sınav Aynı Saate Denk Gelince Vatandaşlar Mağdur Oldu

Sivas’ta iki sınavı da aynı gün ve aynı saate denk gelen vatandaşlar, bir tercih yapmak zorunda kaldıklarını söyleyerek mağdur olduklarını belirtti.

Sivas’ta İki Sınav Aynı Saate Denk Gelince Vatandaşlar Mağdur Oldu
09-09-2024 09:56
SİVAS

Sultan ÖZKARAMAN/

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Mesleki Yeterlilik Belgesi (SRC) sınavı aynı gün aynı saat olarak belirlendi. Her iki sınava da girecek olan adaylar sınavların tarih ve saati çakışınca mağdur oldu.

Bir yıldır iki sınava hazırlandığını belirten vatandaşlar aynı anda iki sınava yetişemeyeceğini belirterek, sınavlar arasında seçim yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı'na şikâyet mailleri atan ve telefon aracılığı ile iletişime geçen adaylar, mağduriyetlerine karşı herhangi bir çözüm üretilmediğini dile getirerek sınav tarihlerinin aynı kaldığını belirtti.

KPSS sınavının tarih ve saatinin bir yıl öncesinden belirlenmesine rağmen SRC sınavında tarih belirlenirken adayların yaşayacağı mağduriyet göz ardı edilerek bir tercih yapmak zorunda bırakıldı.

 Öte yandan SRC sınavına girmek için 31 Ağustos tarihinde 600 TL sınav ücreti ödeyen ve ücret ödendikten bir hafta sonra 6 Eylül tarihinde sınavın giriş yerleri ve saatleri belirlenen vatandaşlar sadece sınav problemi değil bir de ücret problemi ile karşı karşıya kaldılar.

Duruma tepki gösteren vatandaşlar söz konusu mağduriyetin giderilmesi noktasında yetkililerden bir adım bekliyor.

İşte Sınav Tarihleri:

KPSS: 15 Eylül saat 10.15

SRC: 15 Eylül saat 10.00

 sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika     

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER