Gündem

Sivas’ta İlk ve Tek - Yaptığı İşle Takdir Topluyor

Sivas’ta 3 yıl önce kurduğu iş ile kentin ilk ve tek kadın kıraathanecisi olan Şahset Kurugöl, görenlerin takdirini topluyor.

Sivas’ta İlk ve Tek - Yaptığı İşle Takdir Topluyor
07-10-2023 10:35
SİVAS

Demet KARAKUŞ

Sivas’ta yaşayan 50 yaşındaki Şahset Kurugöl, 2021 yılında kurduğu iş ile kentte bir ilke imza attı. Kurugöl,  kahvaltı salonu kurmak için başladığı yolda Sivas’ın ilk ve tek kadın kıraathanecisi oldu. Bakırcılar Çarşısı içerisinde bir dükkan devralan kadın  girişimci en başta çok zorlandığını ve çevredeki insanlardan çok tepki aldığını söyledi. Kurugöl ilk 6 ay kurduğu işi ailesinden sakladığından bahsederek, ‘Bu kadın burada ne yapıyor, gitsin evinde otursun’ gibi tepkiler aldığını dile getirdi. Tüm bu baskılara kulak tıkayan Şahset Kurugöl, Sivas’ın ilk ve tek kadın kıraathanecisi olarak kentte esnaflık yapıyor. Kurugöl’ün kıraathanesi ailelerin de buraya gelmesi yönünden diğer kıraathanelerden farklı özellikler taşıyor. Kimileri tarafından eleştiren kimileri tarafından da takdir toplayan Şahset Kurugöl, tüm zorluklara rağmen kıraathanesini ayakta tutmaya çalışıyor.

Bu kıraathaneye ailelerde gelebiliyor

Kıraathanenin daha çok ailelere yönelik olduğunu vurgulayan kadın Kıraathaneci Şahset Kurugöl,  “Bu işe tesadüfen başladım. Kıraathane olsun diye düşünmedim sadece dükkânım olsun küçük bir kahvaltı salonu yapayım diye düşündüm.  Dükkân bulunca kurulu düzen böylede götürürüm dedim kendi içerisinde ki mevcut malzemelerle kıraathane üzerinden ruhsat alıp başladım. Mesleğe başladığımda ilk çok zorlandım.  Ne işe girdiğimi anlayamadım. Ama sonra işi öğrenince hallettim. Babam küçükken hafta sonları sabah giderdi gece 12 de gelirdi. Öyle zannediyordum ama öyle değil. Daha çok ailelere yönelik olduğu için hoş bir ortam olur diye düşündüm. Onu da şuan da zaten uyguluyorum.   Her yerden aileler geliyor. İstediğim potansiyeli yakaladım şuan da’’ dedi.

Esnaftan tepki aldı

Kurugöl, ilk başlarda bölgedeki esnaflardan tepki aldığını aktararak, “İl başta aileme söylemedim. İlk 6 ay sakladım herkesten. Çekindim de biraz. Buranın komplesi esnaf olduğu için bana bayağı bir tepki gösterdiler. ‘Bu kadın burada ne yapıyor, gitsin evinde otursunlar’ demişler bana Dalı branşı olur mu ne yapabiliyorsan onla gidersin. Sonra umursamamaya başladım. Çalışmam lazımdı tek başımaydım ayakta durmam lazımdı onu da sağladım. Evli olsun bekâr olsun hiç fark etmez özellikle kız çocukları okusun. Okuduktan sonra kendi mesleğini yapamıyor olsa bile mutlaka ekonomik özgürlüğü olsun’’ şeklinde konuştu.

 “İşlerimiz durgun bitik durumdayız’’

Kira fiyatlarından yakınan ve destek beklediğini belirten Şahset Kurugöl, “Yazın gurbetçiler geliyor burası bayağı bir canlanıyor. Şuanda işlerimiz durgun hatta bitik durumdayız. Yine iyi kötü günümüzü kurtarıyoruz.  Ben Sivas’ın gururuysam bana destek versinler istedim. Bu dükkân kira. Ve şuanda kiralar çok yüksek.  Hem ev kira hem dükkân kira bayağı bir zorlanıyorum. Ayakta tutmak için elimden geleni yapıyorum. Sivas’ta bir ilk olarak onu korumayı istiyorum. Burada hem işverenim hem çalışanım kendimle gurur duyuyorum’’ diye konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER