Gündem

Sivas'ta İtfaiyecilere Pastalı Sürpriz

Sivas’ta İtfaiye Haftası nedeniyle Ahmet Turan Gazi Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın, TOKİ Ahmet Yesevi- İlk ve Ortaokulu’ndaki öğrencilerle birlikte yangın ihbarı yaparak itfaiye personeline pasta ile sürpriz yaptı.

Sivas'ta İtfaiyecilere Pastalı Sürpriz
26-09-2024 12:36
SİVAS

Yunus BUDAKTAŞ

Ahmet Turan Gazi Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın, mahallesindeki TOKİ Ahmet Yesevi- İlk ve Ortaokulu idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileriyle birlikte  25 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası nedeniyle Sivas Belediyesi itfaiye ekiplerine sürpriz hazırladı. 112 acil çağrı merkezini arayan muhtar Aydın, okulun ikinci katında bir yangın çıktığını ve çocukların mahsur kaldığını söyledi. İhbar üzerine itfaiye ekipleri harekete geçerken polis ve AFAD ekipleri de durumdan habersiz okula sevk edildi. İtfaiye ekipleri kısa sürede okula gelirken, itfaiye araçlarının okulun bahçesine girmesiyle öğrenciler alkışlarla itfaiye ekipleri karşılandı. İtfaiye ekipleri kendileri için hazırlanan pastayı öğrencilerle birlikte kesti.

Okul yönetimiyle birlikte itfaiye ekiplerine sürpriz yapmak istediklerini söyleyen Mahalle Muhtarı Hüseyin Aydın , “İtfaiyeciler bizim için çok önemli. Çocuklarımızın itfaiyecilere olan ilgisini biliyorduk. Çocuklarımız itfaiye araçları gördüğünüz zaman el sallıyordu. Bizde 25 Eylül ve 1 Ekim tarihleri arasının itfaiye haftası olması nedeniyle itfaiyeci arkadaşlarımızı sürpriz düzenledik. Çocuklarımız çok mutlu oldu. İtfaiyecilerimizi güzel karşıladı.” dedi.

SÜPRİZ BİZİ DUYGULANDIRDI

Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Çavuşu Talip Kozan ise, yangın ihbarını aldıklarında böyle bir sürpriz ile karşılamayı beklemediklerini ifade ederek, “Genellik çocuklarımız küçükken itfaiyeci olmak istiyor. Çünkü insanların ve diğer canlıların kendi hayatınızı hiçe sayarak kurtarmaya çalıştığınız için çocuklarda öyle bir özlem var. Gerçekten çok kutsal bir meslek canlı hayatı kurtarıyorsunuz. Ben 33 senedir bu mesleğin içerisindeyim. İnsanların hayatını kurtarmaya çalıştık. O yüzden onurlu ve gururluyuz. Biz resmi kurum ve okul olduğu için tedirgin olarak geldik. Gerçekten büyük bir sürpriz ile karşılaştık. Bu sürpriz bizi duygulandırdı.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER