Spor

Sivas'ta Karete Rüzgarı Esti

Sivas’ta 4 gün boyunca düzenlenen “Ümit, Genç, U21 Türkiye Karate Şampiyonası ve Milli takım Seçmeleri” tamamlandı. Yaklaşık 2 bin sporcu 4 gün boyunca dereceye girebilmek için ter döktü. Maçlar sonunda derece elde eden sporculara madalya verildi.

Sivas'ta Karete Rüzgarı Esti
19-08-2024 10:22
SİVAS

HAKAN KALELİ

Sivas’ta düzenlenen Ümit, Genç, U21 Karate Şampiyonası sona erdi.

Türkiye Karate Federasyonu’nun 2024 yılı faaliyet programında yer alan "Ümit, Genç, U21 Karate Şampiyonası" Sivas’ın ev sahipliğinde yapıldı.

59 ilden, 372 kulüp ve yaklaşık 2 bin sporcunun katılımıyla Sivas Taha Akgül Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Karate Türkiye Şampiyonası’nda sporcular dereceye girebilmek için ter döktü. Sporcuların üst düzey performansları da ilgiyle izlenirken, Sivaslı karate severler de maçlara yoğun ilgi gösterdi.

SEÇMELER HEYECAN İÇERİSİNDE GEÇTİ

Maçların son gününde ise takım kata, işitme engelliler ve ümit, genç, U21 Milli takım seçmeleri gerçekleştirildi. Seçmelerde dereceye giren sporcular 9-13 Ekim tarihleri arasında İtalya’da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası müsabakalarına katılmaya hak kazandılar. Seçmeleri Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz, Başkan Vekili Nurullah Albayrak, Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, şube müdürleri ve Karate İl Temsilcisi Oğuz Ökten takip etti.

BAŞKAN UĞUZ “GÜZEL MAÇLAR İZLEDİK”

Şampiyona sonrası gazetemize açıklama yapan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz, maçlara katılan sporculara teşekkür etti. Uğuz, “4 gündür Sivas’tayız. Kıran kırana mücadeleler izledik. İtalya’da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası için milli takıma 43 kişiyi seçtik. Seçmeler de hakkaniyetli şekilde en iyi sporcunun milli takımda yer alacağı şekilde gerçekleşti. Sporcuların hepsinin çok iyi hazırlandığını gördüm. Sporcularımız çok istekli. Buda önümüzdeki dünya şampiyonası için hem moral, hem de güç verdi. İnşallah oradan en iyi sonuçla ayrılacağız. Sporcular 3 gün sonra kampa girecekler. Öncelikle burada milli takıma giren sporcularımızı kutluyorum. Diğer sporcularımıza da burada mücadele etme cesareti gösterdiklerinden dolayı hepsini gözlerinden öpüyorum” diye konuştu.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER