Yaşam

Sivas'ta Kuraklık Göleti Kuruttu

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde millet bahçesi içerisinde bulunan gölet kuraklık nedeniyle tamamıyla kurudu.

Sivas'ta Kuraklık Göleti Kuruttu
24-10-2024 09:19
SİVAS

SULTAN ÖZKARAMAN

Şarkışla’nın gözde mekânlarından biri olan Millet Bahçesi'ndeki gölet, Mayıs aylarında dolmaya başlar ve Haziran-Temmuz aylarında taşarak çevresine hayat verdi. Bölge halkının yoğun ilgisini çekerken, sonbahar aylarında tamamen kurudu. Özellikle yaz aylarında vatandaşların yoğun katılımıyla dolup taşan gölette, şu an bataklık manzarası hakim. Kuruyan gölet, bölgede yaşayan yaban hayatı için zorlu bir dönem başlattı.

Gölette su seviyesinin düşmesiyle birlikte gri balıkçıl ve çulluk gibi kuş türleri besin arayışına girdi. Özellikle gri balıkçıl, kalan az su birikintilerinde avlanmaya çalışırken, çulluklar ise bataklık alanlarda yiyecek bulmaya çalışıyor.

Baharla birlikte gölet çevresinde oturacak yer bulmakta zorlanan vatandaşlar, sonbaharın gelmesi ve göletin kurumasıyla birlikte bölgeyi daha az ziyaret etmeye başladı. Bir zamanlar ailelerin, piknik yapanların ve doğaseverlerin akın ettiği bu alanda, sonbaharın serin havasıyla sessizlik hâkim oldu.

Vatandaşlar, göletin eski canlı ve dolu haline kavuşmasını umut ediyor. Çevredeki doğal yaşamın korunması gerektiğine dikkat çeken doğaseverler, bu güzel doğa alanının yeniden canlandırılması için gerekli adımların atılmasını bekliyor.


Editor : Sultan ÖZKARAMAN
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER