Gündem

Sivas'ta Minikler Cumhuriyeti Böyle İlan Etti

Sivas´ta ilkokul öğrencileri, 101´inci yıl etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet´in ilan edildiğini duyuran gazete hazırlayıp, ´Yazıyor, Cumhuriyet´in ilan edileceği yazıyor´ sloganı ile vatandaşlara dağıttı.

28-10-2024 11:18
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Sivas’ta, Kızılırmak İlkokulu öğrencileri anlamlı bir etkinliğe imza attı.  İlkokul öğrencileri, Cumhuriyet’in 101'inci yıl etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet'in ilan edildiğini duyuran gazete hazırlayıp, 'Yazıyor, Cumhuriyet'in ilan edileceği yazıyor' sloganı ile vatandaşlara dağıttı.

Atatürk Kongre Müzesi önünde gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak öğrenciler temsili olarak Cumhuriyet’in ilanını canlandırdılar. Daha sonra ise Cumhuriyet Meydanı’nda öğrenciler hazırladıkları gazeteleri  'Yazıyor, Cumhuriyet'in ilan edileceği yazıyor' sloganı ile vatandaşa dağıttı.

Etkinlik hakkında bilgi veren Kızılırmak İlkokulu Müdürü Yıldıran Yıldırım, “Cumhuriyet’imizin 101’inci yılı dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Biz her yıl geleneksel hale getirdiğimiz ‘yazıyor yazıyor’ gazetesini çıkardık. Bugün farklı olarak Cumhuriyet’in ilanıyla ilgili bir kısa metinle pekiştirdik. Bu gençlerimiz, çocuklarımız olduğu sürece Cumhuriyet’imiz payidar kalacaktır. Türkiye’miz emin ellerde” dedi.

Sınıf Öğretmeni Türkan Aksoy ise, “Cumhuriyet’imizin 101’inci yılında Cumhuriyet şehri Sivas’ta Cumhuriyet çocuklarıyla bir etkinlik gerçekleştirdik. Yarın 29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlanacak. Bugün Atatürk’ün sözü ‘Efendiler yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz’ sözünü öğrencilerimizle canlandırdık. Amacımız Cumhuriyet değerlerine sahip bireyler yetiştirmektir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” diye konuştu.

 


Editor : DEMET KARAKUŞ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER