Gündem

Sivas'ta Müzenin Kütüphaneye Dönüşmesi İçin İlk Adım Atıldı

Sivas Sanayi Mektebi Müzesi’nin kütüphaneye dönüştürülme çalışmasını ilk olarak Sivas Ekspres Gazetesi olarak gündeme getirmiştik. 2021 yılında cezaevinden müzeye dönüştürülen tarihi bina kütüphane yapılacak. Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu müzede incelemelerde bulunarak, bilgiler aldı.

Sivas'ta Müzenin Kütüphaneye Dönüşmesi İçin İlk Adım Atıldı
04-07-2024 09:43
SİVAS

SULTAN ÖZKARAMAN

Osmanlı dönemi padişahlarından 2. Abdülhamid döneminde Vali Reşit Akif Paşa tarafından 1902 yılında yetimler başta olmak üzere 5 ila 13 yaş arasındaki çocukların hayata kazandırılması için "Hamidiye Sanayi Mektebi" inşa edildi. Mektep, 59 yıl bu amaca hizmet ettikten sonra 1961 yılında cezaevine dönüştürüldü ve 58 yıl da bu şekilde kullanıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Cazibe Merkezleri Destekleme Programı'ndan aktarılan bütçeyle Sivas Valiliği tarafından 2019 yılında özgün mimarisine uygun şekilde restorasyon çalışmalarına başlanan asırlık yapı, 2021 yılı temmuz ayında müze olarak ziyarete açıldı.

3 YILDIR MÜZE OLARAK KULLANILIYORDU

3 yıldır müze olarak kullanılan tarihi bina için kütüphane olması için çalışma başlatıldı. Tarihi dokuya uygun bir şekilde Sanayi Mektebi kütüphaneye dönüştürülecek. Bunun içinde ilk adım atıldı. Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu kütüphaneye dönüştürülmesi  gündemde olan tarihi binayı inceledi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan’dan bilgi alan Beyoğlu’nun ziyareti müzenin artık kütüphaneye dönüştürüleceğini kesin gözüyle bakılmasına neden oldu.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER