Gündem

Sivas’ta O İhaleye Tepkiler Sürüyor!

Sivas Belediyesi tarafından duyurulan ihale şartnamesine bir tepkide Kahveciler Odası Başkanı Ömer Yıldız’dan geldi.

17-09-2024 12:27
SİVAS

Sultan ÖZKARAMAN/

Sivas Belediyesi Tarihi Kent Meydanı Çayevini, muhammen bedel üzerinden Kapalı Teklif ve Açık Artırma Usulü ile kiraya vereceğini duyurdu. 27 Eylül’de yapılacak ihale şartnamesi ise tepki topladı. Şartnamede yer alan bazı ifadeler nedeniyle ihalenin adrese teslim bir ihale olduğu iddia edildi.

Dün gündeme getirdiğimiz haberde Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mehmet Akgül ve Lokantacılar Odası Başkanı Serkan Akgül, ihale şartnamesinde yer alan bazı ifadelerin düşündürücü olduğunu söyledi.

Bugün ise Sivas Kahveciler Odası Başkanı Ömer Yıldız ihalenin adrese teslim bir ihale olduğunu söyleyerek tepkisini dile getirdi.

“DIŞARIDAN GELECEK OLAN BİR İŞLETMENİN ÇİRKİN DURACAĞINI HİSSEDİYORUM”

İhale şartnamesinin gerekli koşullar dâhilinde tekrardan gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Başkan Yıldız, “ Sivas’ta 5 şubesi olan bir marka yoktur ama tescilli markası olan işletmeler var biri de bizim işletmemiz ama Sivas küçük şehir eğer büyük şehir olsa ilçelerinde ya da başka şehirlerde şubeler olurdu. Küçük bir şehirde ilçelere şube açma durumu olmadığı için bu şekilde kalıyor. Adrese teslim bir ihale. Sivas esnafının gireceği bir şekilde şartnamenin tekrardan düzenlenmesi lazım. Sivas’ın değerlerini temsil eden işletmelere verilmesi lazım. 5 şube şartının olması Sivas esnafının ihaleye katılma durumunu engelliyor. Dışarıdan gelecek olan bir işletmenin çirkin duracağını hissediyorum. İnşallah şehir olarak hepimizin katkılarıyla bu karardan geri dönülecektir diye düşünüyorum ”şeklinde konuştu.

 sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER