Gündem

Sivas’ta O Kontroller Hayati Önem Taşıyor!

Sivas’ta bir lunaparkta sorumlu müdür olarak görev yapan Kemal Aslan, eğlence merkezlerindeki ölüm ve yaralanmaların sebebinin, tedbirsizlik olduğunun altını çizerek çözüm önerilerini anlattı.

Sivas’ta O Kontroller Hayati Önem Taşıyor!
30-06-2024 10:55
SİVAS

Sultan ÖZKARAMAN/

Türkiye’nin dört bir yanından eğlence parklarındaki kazalara ilişkin haberler güncelliğini korurken, kazaların önüne geçebilmek için, oyun makinalarına düzenli bakım ve inceleme yapılması hayati önem taşıyor.

Her yıl eğlence parklarındaki kazalarda onlarca vatandaş hayatını kaybediyor. Sivas’ta faaliyet gösteren bir lunaparkta müdür olarak görev yapan Kemal Aslan, konu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

KAZALAR İHMALLERDEN KAYNAKLI

Lunapark kazalarının sebebi hakkında konuşan Aslan, “Eğlence merkezlerinde oyun makinaları, yetkili servis ve üreticinin önerdiği günlük, haftalık bakımlardan geçmelidir. Ekipmanın kontrolü; sorumluların gözetimi altında, yetkili teknik servisler tarafından standartlara göre düzenli olarak yapılmalıdır. Eğlence ekipmanları işletmeye alınmadan önce günlük olarak, tüm emniyet tedbirlerinin çalıştığı tespit edilerek boşta çalıştırma işlemi yapılmalı ve bu kontroller yasal olarak kayıt altına alınmalıdır. Günlük ve aylık periyodik kontrolleri ihmal edilen ve eğitimsiz personel tarafından işletilen mekânlarda kazalar yaşanıyor. İşletmecilerin, vatandaşların can ve mal güvenliğinden sorumlu olduğu unutulmamalıdır” şeklinde konuştu.

İŞVERENE CİDDİ CEZALAR KESİLİR

Lunapark işletmecilerinin, oyuncakların bakım ve onarımını aksatmasının yaptırımları olduğunu söyleyen Aslan, “Bakımları yapılmayan oyuncaklar tespit edildiğinde işverene ciddi cezalar kesilmekte. Güvensiz bir eğlence ortamı var ise işletmenin kapatılmasına kadar gidilebilir. Bir kaza olduğunda da sonrasında olacak hukuki süreç içerisinde çeşitli yaptırımlar işvereni beklemektedir. Biz gereken her türlü bakımı vaktinde ve eksiksiz bir şekilde yapıyoruz. Sivas halkına ve diğer illerden Sultan Şehrimizi ziyarete gelen tüm vatandaşlara kapılarımız açıktır. Eğlence merkezimizde oyun alanlarını ve makinalarımızı gönül rahatlığı ile kullanabilirler ” dedi.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres          haberler ekspres son dakika  

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER