Gündem

Sivas'ta O Köyde Vatandaşlara Ulaşılamıyor

Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Bakırcıoğlu köyünde yaşayan vatandaşlar, uzun süredir telefon operatörlerinin şebekelerinin çekmemesi nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Köylüler yakınlarıyla görüşmek için köyün yüksek kesimlerine çıkıyor.

Sivas'ta O Köyde Vatandaşlara Ulaşılamıyor
12-09-2023 11:37
SİVAS

Arife Defne ARSLAN

Sivas il merkezine 37, Yıldızeli ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Bakırcıoğlu köyünde köylülerin başı çekmeyen telefon şebekesi nedeniyle dertte. Yıllardır devam eden bu sorun nedeniyle köylülerin günlük yaşamlarını olumsuz etkileniyor. GSM operatörlerinin şebekelerinin yetersiz olması sebebiyle akrabaları ile iletişim kurabilmek için köylüler ya ilçe merkezine gitmek ya da yüksek tepelere çıkmak zorunda kalıyorlar. Vatandaşlar, bu sorunun çözülmesi için yetkililerden yardım talep ediyorlar.

Köyde yaşanan iletişim sıkıntısını açıklayan Mikail Şimşek, “Yıllardır şebeke sorunuyla mücadele ediyoruz. Bu sorunun çözülmesi için gerekli mercilere başvurularımızı yaptık. Sonunda bir yansıtıcı sözü verildi ve bu söze güvendik. Ancak aylar geçmesine rağmen şebeke verici bağlantısı yapılmadı. Hala köy halkı olarak büyük bir mağduriyet yaşıyoruz. Okullar açıldı, çocukların ödevleri ve dersleri var, ancak iletişim sorunu yüzünden geri kalıyorlar. Yakın zamanda cenazemiz oldu, eşe dosta haber veremedik. Tepelere çıkmak zorunda kaldık. Telefon ve internet konusunda gerçekten büyük bir mağduriyet içindeyiz. Bu sorunun bir an önce çözülmesini talep ediyoruz.” dedi.

Köy sakinlerinden Yasin Şimşek de, “Köyümüz, yıllardır süregelen şebeke sorunu nedeniyle göç veriyor. Sorunu ilgili mercilere bildirdik, ancak herhangi bir çalışma yapılmadı. 2023 yılının ortasındayız ve hala telefon çekmiyor. Bu nedenle arazilere, tepelere, kayalıklara çıkıp iletişim kurmaya çalışıyoruz. Bu konuda yardım elinizi uzatırsanız, büyük bir memnuniyet duyarız. Köy halkı, köyde yaşamaktan vazgeçmeye başladı. Köyümüz ciddi bir göç verdi. Bu sorunun yıllardır çözülmemesi nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşıyoruz.” diye konuştu.

sivas son dakika  sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER