Gündem

Sivas'ta Öğrencilerin Mezuniyet Çilesi

Okulların kapanmasına kısa bir süre kalan anaokulundan başlayarak hemen hemen tüm ilkokul ve ortaokullarda mezuniyet programları düzenleniyor.

Sivas'ta Öğrencilerin Mezuniyet Çilesi
08-06-2024 08:50
SİVAS

HABER MERKEZİ

Öğrenciler ve veliler için eziyete dönüşen mezuniyet programları okul öncesi ve ilkokullarda yapılması tepkiyle karşılanıyor. Küçük çocukların saatlerce sıcağın altında bekletilmesi ve ailelerin bütçesini aşan mezuniyet kıyafetleri nedeniyle mezuniyet adı altında düzenlenen programlara Sivas’ta yetkilerinden son verilmesi isteniyor.

AİLELER ZOR DURUMDA KALIYOR

Zorunlu eğitimin 12 yıl olduğu ülkemizde öğrenciler 4+4+4  eğitim sisteminde ilk, orta ve lise eğitimin ardından üniversite eğitimine başlıyor. Bu süreçte anaokuluyla birlikte başlayan eğitim sürecinde daha okuma- yazma bilmeyen öğrencilere bile mezuniyet programları yapılıyor. Pahalı kıyafetlerle başlayan mezuniyetler ilkokul ve ortaokul geçiş sürecinde de devam ediyor. Yaşanan bu süreçte ailelerden istenilen paralar, fotoğraf çekimi ve kıyafetler ekonomik dar boğazda olan aileleri de sıkıntıya sokuyor. Eğitimciler okul öncesi ve ilkokulda mezuniyet programı gibi bir uygulamanın yapılmasının yanlışlığına dikkat çekiyor. Sivas’ta hemen hemen her okulda okulların kapanmasına kısa bir süre bu mezuniyet programları yapılıyor. Çocuğunu ekonomik açıdan zor bir şekilde okula gönderen aileler bu mezuniyet programları nedeniyle ekonomik açından zor şartlar altına girmek zorunda kalıyor.

 

 

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER