Yaşam

Sivas'ta Okulda Takdir Toplayan Çalışma

Sivas’ta Muhsin Yazıcıoğlu İlkokulu’nda öğrencilerin lavabolardan su içmesini engellemek, öğrencilerin suya daha rahat ulaşması ve sağlıklı su tüketebilmesi amacıyla koridorlara Osmanlı Çeşmesi yapıldı.

Sivas'ta Okulda Takdir Toplayan Çalışma
20-03-2024 13:03
SİVAS

SULTAN ÖZKARAMAN


Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen HEDEF Projesi kapsamında 4 katlı okulun her katına yapılan Osmanlı çeşmelerinde öğrenciler günlük su ihtiyacını karşılıyor. Ders aralarında ve teneffüslerde öğrenciler suluklarını Osmanlı çeşmelerinde dolduruyor. Velilerin destekleriyle yapılan çalışma ile birlikte öğrenciler daha hijyenik bir ortamda su tüketiyor. Çeşmeler sayesinde öğrencilere tarih bilinci de aşılanıyor.



Okul Müdürü Hulusi Sayıcı, “Osmanlı çeşmelerimiz Sivas Valiliğimiz himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde yürütülmekte olan HEDEF projesi kapsamında yapmış olduğumuz bir çalışmadır. Biz gerek okulumuz gerekse diğer okullar su depolarının bakımlarını periyodik olarak yapmaktayız. Biz bu projeyle öğrencilerin su içerken tuvaletlerin lavabolarını kullanmak engellemek amacıyla 4 katımıza, 4 tane artırma cihazı taktırdık. Daha sonra koridorlara koyduğumuz Osmanlı çeşmeleriyle tarihimize ve kültürümüze öğrencilerin ilgisini çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bu faaliyeti yürüttük. Bu projenin sponsorluğunu okulumuz öğretmenleri ve velilerimiz karşıladı. Öğrencilerimiz hem arıtılmış su tüketiyorlar hem de tuvaletlerin içerisindeki lavaboları kullanmamış oluyorlar. Hedefimiz de zaten buydu.” dedi.


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER