Gündem

Sivas’ta Okuldan Büyük Vefa

Sivas Kızılırmak İlkokulu yanından bulunan Durak Baba türbesinin bakım ve onarımı okul personelleri tarafından gönüllü olarak yapılıyor.

10-02-2024 09:00
SİVAS

Demet KARAKUŞ(ÖZEL HABER)

Sivas’ta Mev­la­na Ma­hal­le­si Rahmi Günay Cad­de­si üze­rin­de bu­lu­nan Kı­zı­lır­mak İlko­ku­lu’nun bi­ti­şi­ğin­de bu­lu­nan Durak Baba tür­be­si va­tan­daş­lar ta­ra­fın­dan da sık sık zi­ya­ret edi­li­yor. Durak Ba­ba­nın Kars’tan Sivas’a göç eden bir aile­ye men­sup ol­du­ğu bi­li­ni­yor. Bir asırı geç­kin sü­re­dir okul ya­nın­da bu­lu­nan tür­be­nin bakım ve çevre dü­zen­le­me­si ise okul per­so­nel­le­ri ta­ra­fın­dan gö­nül­lü ola­rak ya­pı­lı­yor. Hemen hemen her gün dü­zen­li ola­rak tür­be­nin te­miz­li­ği­ni yapan okul per­so­ne­li­nin ve­fa­sı va­tan­daş­la­rın da tak­di­ri­ni top­lu­yor.

SAHİP ÇIK­MA­LI­YIZ

Ta­ri­hi bi­na­lar ve anıt me­zar­la­ra sahip çı­kıl­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni söy­le­yen Okul mü­dü­rü Yıl­dı­ran Yıl­dı­rım, “Sivas’ta ya­şı­yo­ruz. Ta­ri­hi bir kent, geç­miş dev­let­le­re Baş­kent­lik yap­mış Cum­hu­ri­ye­tin de te­me­li­nin atıl­dı­ğı yer. Ta­ri­hi bi­na­lar, anıt me­zar­la­rın ol­du­ğu bir şehir. Biz­ler de bun­la­ra sahip çık­mak zo­run­da­yız, biz­den son­ra­ki ne­sil­le­re aynı for­ma­tıy­la ak­tar­mak zo­run­da­yız. Kı­zı­lır­mak oku­lu­nun ya­nın­da Durak Baba Tür­be­si var. Bu türbe okula bi­ti­şik.  İnsan­la­rı­mı­zın gelip dua et­ti­ği yer. Okul ola­rak per­so­ne­li­miz ta­ra­fın­dan tür­be­nin te­miz­li­ği ya­pı­lı­yor. Çev­re­ye dü­zen­le­me­si ya­pı­yo­ruz. ” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

KOM­ŞU­MU­ZU KO­RU­MAK ZO­RUN­DA­YIZ

Yıl­dı­rım “Çam ağa­cı­na ve ceviz ağa­cı­na bu­da­ma yap­tık. Son­ba­har mev­si­min­den do­la­yı gazel çoktu. Per­so­nel­le­ri­miz ta­ra­fın­dan te­miz­len­di, anıt me­za­rın mer­mer­le­ri si­li­ni­yor. Ge­rek­li des­te­ği ve­ri­yo­ruz. Kom­şu­mu­zu ko­ru­mak zo­run­da­yız. Et­ra­fı demir kor­ku­luk­lar­la çev­ri­li ama okul ta­ra­fın­dan da cadde ta­ra­fın­dan da iki gi­ri­şi var ” dedi.

YER GÖK DUA ÜS­TÜ­NE

Tür­be­le­rin sa­de­ce kurum ve ku­ru­luş­lar ta­ra­fın­dan te­miz­len­me­me­si ge­rek­ti­ği­ni kay­de­den Yıl­dı­ran Yıl­dı­rım “Yer gök dua üze­ri­ne.  Anıt­lar, tür­be­ler sa­de­ce yet­ki­li kurum ve ku­ru­luş­lar ta­ra­fın­dan değil de  orada ya­şa­yan in­san­lar ta­ra­fın­dan da bakım, ona­rım ve te­miz­li­ği ya­pıl­mak zo­run­da.  Bizde ken­di­mi­ze görev edin­dik.  Zaten bu fikir yar­dım­cı per­so­nel­le­ri­miz­den geldi. Bir gün bir bak­tım , orayı te­miz­li­yor­lar ” şek­lin­de ko­nuş­tu.

BÜTÜN ANIT­LAR BİZE EMA­NETTİR

Va­tan­daş­la­rın da tak­di­ri­ni top­la­dı­ğı­nı be­lir­ten Yıl­dı­rım “Çok güzel bir dav­ra­nış,  bende hep­si­ne te­şek­kür edi­yo­rum. Bu­ra­da dua eden du­adan son­ra­da te­şek­kür eden va­tan­daş­la­rı­mız var. ‘ Hocam bu­ra­lar çok temiz, te­şek­kür edi­yo­ruz di­yor­lar’. Bende o te­şek­kür­le­ri per­so­nel­le­ri­mi­ze ile­ti­yo­rum. İnsan­la­rı­mı­zın gö­zün­de olum­lu yönde far­kın­da­lık olu­yor. Bütün anıt­lar bize ema­net­tir. So­rum­lu­lar ta­ra­fın­dan  ve ken­di­ni so­rum­lu his­se­den­ler ta­ra­fın­dan temiz bı­ra­kıl­ma­lı ” dedi.

  sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER