Gündem

Sivas’ta Rektörlük Yarışında Yeni Aday

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hilmi Ataseven ve Prof. Dr. Ahmet Yılmaz'ın ardından Prof. Dr. Ahmet Alim  de adaylığını açıkladı.

Sivas’ta Rektörlük Yarışında Yeni Aday
18-05-2024 14:08
SİVAS

NESLİHAN KOÇ

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Temmuz ayında atanması beklenen yeni rektör için adaylar ortaya çıkmaya başladı. Alim Yıldız’ın görev yaptığı iki dönem boyunca birçok alanda geri giden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü için adaylığını açıklayan ilk isim Prof. Dr. Hilmi Ataseven olmuştu. Ataseven'in ardından   Prof. Dr. Ahmet Yılmaz'da adaylığını açıklamıştı. 


Son olarak Prof. Dr. Ahmet Alim Sivas’a ve Cumhuriyet Üniversitesi’ne hizmet etmek için rektör adayı olduğunu açıkladı. Katıldığı programda adaylığını açıklayan Ahmet Alim, "Alim hocamın öncülüğünde Cumhuriyet Üniversitesi olarak birçok şeye öncülük ettik. İl merkezindeki insanları buraya davet ettik. Ortak projeler yaptık. Çarşı esnafı ve üniversite arasındaki buzları erittik" dedi.

Üniversitenin bilim merkezi olduğunu dile getiren Prof. Dr.  Alim, "Bu bir bayrak yarışıydı. Rektör hocam 8 yıldır bu bayrak yarışını güzel bir şekilde sürdürdü. Üniversiteyi epeyce bir ileriye taşıdı. Biz de o bayrağı tekrar devralarak daha ileri bir seviyeye ulaştırmak istiyoruz. Ben herkesin rektörü olup Sivas'a hizmet etmek istiyorum." ifadelerini kullandı. 

 

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER