Gündem

Sivas’ta Seçimin İptal Edildiği Beldedeki Arbede Kamerada

Sivas’ta 31 yerel seçimlerinin ardından çıkan arbede nedeniyle seçimlerin yenilenmesine karar verilen Yıldızeli ilçesi Güneykaya beldesinde seçimin iptal edilmesine neden olan olaylar güvenlik kamerasına yansıdı.

01-06-2024 10:21
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

Sivas kent merkezine 73 kilometre uzaklıkta bulunan Yıldızeli ilçesi Güneykaya beldesinde 31 Mart yerel seçimlerde beldedeki Anadolu Lisesi’de 1047 seçmen için 5 sandık kuruldu. Oy kullanma işleminin saat 07.00’de başlayıp 16.00’da sona erdiği beldede sandıkların oy kullanmaya kapanmasının ardından oyların sayımı sırasında arbede çıktı. Jandarma ekiplerinin müdahalesiyle olaylar sakinleştirildi.

Yaşanan olayların ardından güvenlik güçleri nezaretinde Yıldızeli İlçe Seçim Kurulu'na götürülen seçim torbalarındaki sonuç tutanaklarının düzenlenmediği tespit edildi. Yıldızeli İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı yaşanan olaylar ve sonuç tutanaklarının düzenlenmemesi nedeniyle seçimin iptaline ve 2 Haziran 2024 pazar günü yenilenmesine karar verdi.

Oy sayımı sırasında yaşanan olayların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Seçim için sandıkların kurulduğu Güneykaya Anadolu Lisesi’nde belediye başkan adaylarından birinin yakınının başka bir kişiye okul koridorunda arkadan gelerek başına yumruk atmasıyla başlayan olaylar güvenlik kamerasına yansıdı. Yumrukla başlayan kavga ile birlikte olaylar daha sonra büyüdü. Jandarma ekiplerinin araya girmesiyle seçim kavgası sakinleştirildi. Kavga ile birlikte oy pusularının da yer saçıldığı görüldü.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER