Gündem

Sivas’ta Sel Köyü Vurdu

Sivas'ın Ulaş ilçesinde etkili olan dolu ve sağanak sele neden oldu. İlçeye bağlı Eskikarahisar köyünde sel nedeniyle 20 evi su basarken, 2 traktör ve römorkları da sürükledi.

28-08-2024 22:17
SİVAS

HABER MERKEZİ

İlçeye 20 kilometre uzaklıktaki Eskikarahisar köyünde dolu yağışının ardından sağanak başladı. Yaklaşık 20 dakika etkili olan sağanak yağış nedeniyle köy içerisindeki dere taştı. Dere kenarında bulunan bir traktör römorku ve bazı tarım aletlerini de sel suları sürükledi. Sel nedeniyle köyde 20 evi su basarken, 2 traktör ve römorkları da sürükledi. Ayrıca köyde, çok sayıda ahırı ve samanlığı da su bastı. Evlerde mahsur kalan bazı vatandaşları diğer köy sakinleri kurtardı. İhbar üzerine köye AFAD, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. AFAD ekipler su basan evlerdeki suları tahliye etmek için çalışma başlattı.

'METRELERCE YÜKSEKLİKTE SU YÜKSELDİ'

Köy sakinlerinden Tuncer Bahar, selin bir anda geldiğini söyleyerek, "Her şey 20 dakika içerisinde oldu. Öncelikle dolu yağdı. 20 dakika içinde sel geldi. Dere kenarındaki bir evde mahsur kaldılar. 2 tanesi çocuk 3 kişiyi kurtardık. Çocuklar çok korkmuştu. Hayvanlar dağda olduğu için telef olan hayvan olmadı" dedi.

Sel sırasında evde mahsur kalan ve köylüler tarafından kurtarılan Behiye Muhit ise, "Tomruk girmesin diye ben kapıyı zor kapattım. Gücüm gittiği yere kadar kapıyı ittim. Gücüm gidince de kapıyı bıraktım. Kızlarımla beraber dört kişiydik. Eşim dışarı da biz içeride kaldık. Her şey anlık oldu. Metrelerce yükseklikte su yükseldi. Kamyonda gelse kamyonu da götürürdü. Saniyeler içinde su geldi. Dereye düşseydik hepimiz giderdik" diye konuştu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER