Gündem

Sivas’ta Seyyar Satıcılar Alarm Görevi Görüyor!

Sivas’ta sayıları her geçen gün artan seyyar satıcılar, satış yapmak için araç içerisinde kullandıkları megafonlar ile oluşan yüksek ses dolayısıyla vatandaşın tepkisini çekmeye devam ediyor.

15-08-2024 12:00
SİVAS

SULTAN ÖZKARAMAN/

Sivas’ta her geçen gün sayıları hızla artan seyyar satıcılar sınırsız pazar alanı olanağı ile vatandaşlara yakından hizmet sağlarken daha fazla kitleye ulaşabilmek adına megafon kullanıyor.

Kullanılan megafonların ayarsız ses seviyeleri karşısında mağduriyet yaşayan vatandaşlar defalarca uyarılar yapsa da seyyar satıcılar bu hizmet konusunda kararlılıklarını sürdürüyor.

Uyanmak için alarm kurmaya gerek kalmadığını dile getiren vatandaşlar seyyar satıcıların adeta horoz görevi gördüğünü söylüyor.

Mağdur olduğunu belirten vatandaşlar, “Nöbetten gelenler oluyor, hasta olanlar oluyor, biz geç saate kadar çalışıyoruz işten geldiğimizde dinlenmek isterken sabahın köründe bu sesleri duymak bizi rahatsız ediyor. Seyyar satıcıları uyardık fakat bizi anlamamakta ısrarcılar. Bu duruma bir çözüm yolu bulunmaz ise vatandaş seyyar satıcılar ile sürekli karşı karşıya gelecektir” şeklinde konuştu.

Güneş doğmadan, gün ağarmadan uyanmaktan rahatsız olduklarını dile getiren vatandaşlar bu duruma yetkililerin bir çözüm getirmesini talep ediyor.

 sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER