Yaşam

Sivas'ta Şok İddia! Devletin Yardım Sistemi Suistimal Mi Ediliyor?

Sivas’ta ihtiyaç sahibi ailelerin kışın ısınma ihtiyacının karşılaşması için dağıtılan yardım kömürlerinin internet üzerinden satıldığı iddia edildi. Kömürlerin satıldığı iddiaları tepki çekti.

Sivas'ta Şok İddia! Devletin Yardım Sistemi Suistimal Mi Ediliyor?
12-08-2024 11:11
SİVAS

HABER MERKEZİ

 Sosyal yardımlar kapsamında devlet ve belediyeler tarafından dağıtılan kömürlerin, bazı kişiler tarafından ticari amaçla satışa sunulduğu iddiaları, yardım sisteminin suistimal edildiğine yönelik endişelere yol açtı.

YARDIM SUİSTİMAL EDİLİYOR

Devletin ihtiyaç sahiplerine uzattığı yardım eli zaman zaman suiistimal ediliyor. Özellikle sosyal medya platformlarında paylaşılan görüntüler ve ilanlar, yardım kömürlerinin çeşitli e-ticaret sitelerinde veya ikinci el satış platformlarında satışa çıkarıldığını ortaya koydu. Bu durum, gerçekten ihtiyacı olan vatandaşların mağduriyet yaşamasına ve sosyal yardımların amacına ulaşamamasına sebep olabileceği gerekçesiyle eleştirildi. Üzerlerinde ‘satılamaz, ücretsizdir’ ibareleri olan kömürlerin satışa sunulması yardımlar yapılırken incelemelerin yetersiz yapıldığı endişesine neden oluyor. Vatandaşlar suiistimallerin önüne geçilmesi için daha sıkı denetimlerin yapılması gerektiğini savunuyor. Yardımların amacına uygun bir şekilde dağıtılması isteyen vatandaşlar kömürleri satışa sunanlar hakkında cezai işlem yapılmasını istiyor.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER