Gündem

Sivas’ta Tarım Arazileri Denetleniyor

Tarım politikalarının oluşturulmasına yönelik olarak çiftçilere ait tarımsal faaliyetlerin kayıt altına alınması için kurulan Çiftçi Kayıt Sisteminin kullanılması, güncellenmesi, geliştirilmesine ilişkin usul ve esasların belirlenmesi ve Çiftçi Kayıt Sistemi ile bağlı sistemlere yönelik tarımsal destekleme programlarının denetlenebilir, izlenebilir, raporlanabilir bir şekilde yürütülmesinde sağlamak amacıyla Sivas Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri araz

Sivas’ta Tarım Arazileri Denetleniyor
16-05-2024 11:02
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

Sivas’ta tarımsal destekleme ödemeleri yerinde tespit çalışmaları devam ediyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarım arazilerinde incelemelerde bulunarak Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğine göre tarım arazilerinin doğru kullanılıp kullanılmadığı tespit ediliyor.

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ve her üretim yılına ait yayımlanan tebliğde Türkiye’de bitkisel üretimi artırmak, verim ve kaliteyi yükseltmek, üretim maliyetlerinin karşılanmasına katkıda bulunmak, sürdürülebilirliği sağlamak, kayıtlılığı arttırmak ve çevreye duyarlı alternatif tarım tekniklerini geliştirmek ve çiftçilerin desteklenmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda 18 Kasım 2023 tarih ve 32373 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile ÇKS’de kullanılamayan alanların taahhütname ile beyan edilerek kayıt altına alınması sağlandı. Söz konusu yönetmelikte taahhütnameye konu arazilerin, üretim yılına ait uydu görüntüleriyle ya da tespit komisyonları tarafından yerinde kontrol edilmesi istenilmişti. Yönetmelik kapsamında taahhütname yapılarak beyan edilen arazilerde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekiplerince yerinde tespit çalışmaları sürdürülüyor.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER