Tarım

Sivas’ta Tarım Arazileri Hobi Bahçesi Mi Oluyor?

Sivas’ta son yıllarda tarım arazilerin tarımsal faaliyet dışında kullanılmaya başlandığı iddia edildi. Sivas merkeze bağlı Bademkaya Köyü’nde yaşayan vatandaşlar bölgedeki bazı tarım arazilerinin çitlerle çevrilerek hobi bahçesi ya da karavan kamp yeri olarak kullanılmaya başlandığını söyledi.

26-06-2024 12:00
SİVAS

Haber Merkezi

Tarımsal faaliyetlerin giderek önem kazandığı bir dönemde Sivas’ta tarım arazilerinin tarımsal faaliyetler dışındaki eğlence sektörüne yönelik kullanılmaya başlandığını iddiası gündeme geldi.

Sivas merkeze bağlı Bademkaya Köyü’nde yaşayan Metin Çamlıbel, Bademkaya köyü çevresindeki tarım arazilerinin yakın zamanda tarımsal faaliyet dışında kullanıldığını söyledi. Çamlıbel, “Merkeze bağlı Bademkaya köyüne giderken Kurban Bayramı'nın birinci günü köye yaklaştığımızda yolun sol tarafındaki kısımların olduğu gibi boydan boya tel örgülerle çevrilerek içlerinde tek kişilik, üç kişilik karavanlar olduğunu, ayrıca beş altı metre boyunda plastikten su depoları olduğunu gördüm. Hâlbuki benim bildiğim kadarıyla oralar tarım arazisi. Bu tarım arazileri böyle kullanılırken ülkemiz dışardan buğday ihracı ithalat etti. Dünya şu anda gıda kriziyle uğraşıyor. Durumlar böyleyken devletin buna müsaade de bulunmaması lazım. Elbette insanların tapulu arsası olabilir, istediği gibi kullanmak isteyebilir ancak tarım arazilerinin de aktif bir şekilde tarımsa faaliyetlerde kullanılması lazım. Ben yetkililere seslenerek tarım arazilerinin eğlence sektörüne yönelik kullanımının önüne geçilmesini talep ediyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Sivasli 3 ay önce
Onadami karistiniz adamın mali istedigini yapar senin sivasinda ne bugday çıkacak bırakında millet istediğini yapsin
Adem 3 ay önce
Bunların hepsi derhal kaldırılmalı. Resmen katillik bu. Bir kaç şarlatan adi paragöz kaypak yüzünden tarım yok ediliyor. Zaten yasak ama uygulama yok.
Adem 3 ay önce
Bunların hepsi derhal kaldırılmalı. Resmen katillik bu. Bir kaç şarlatan adi paragöz kaypak yüzünden tarım yok ediliyor. Zaten yasak ama uygulama yok.
Kamuran
Kamuran 3 ay önce
Tapu kisiye aitse tarim.veya boş kalmis bu kisinin sorunu disardaki insanlar ekip bicebilir suan zaten tarimla ugraşan insanlar hep kan agliyor hep zarar ediyor gübrede zarar ediyor hasatta zarar ediyor keşke o zamanda bu kadar sesiniz çıksa söyleseniz bence tabi fikir olarak sundum yinede siz bilirsiniz
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER