SULTAN ÖZKARAMAN/
Son yıllarda artan hayat pahalılığı, üniversite eğitimini sürdüren öğrencileri özellikle part time işlere yönlenmeye mecbur kıldı.
Kurye Hakları Derneği’nin açıkladığı rapora göre; Enflasyonun giderek artması, ekonomik koşulların zorlaşmasıyla birlikte eğitimin pahalılığı, barınma sorunları, harçlar vb. birçok sorunla birlikte faturanın gençlere de yansıması kaçınılmaz bir hal alıyor. Bu kapsamda Sivas’ta da 18-28 yaş aralığında olan gençler, eğitim süresince aynı anda ya da eğitim, öğretim hayatına son vererek kuryeliğe yönelmeye başladı.
Hem okuyup hem çalışmak zorunda kalan hatta okulu bırakmak zorunda kalan üniversite öğrencilerinin sayısının her geçen gün arttığı görülüyor.
EKİPMAN KULLANILMASI ŞART!
Kurye Hakları Derneği’nin verilere göre yaşamını yitiren kuryelerin yaş ortalaması 18-28 olarak açıklandı. Elde edilen diğer verilerle birlikte yağışlı, sisli ve yer yer karlı havalarda yeterli ekipman sağlanamamasının kaza ve ölümleri artırdığı belirtildi.
Moto kuryelerin en çok kış ve sonbahar mevsimlerinde yaşamını yitirdiği belirlenmiştir. Verilere göre yaşamını yitiren moto kuryeler illere göre şöyle sıralanmıştır; İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli, Antalya, Mersin, Manisa, Iğdır, Aksaray, Aydın, Batman, Bingöl, Bursa, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Gaziantep, Isparta, Karabük, Kayseri, Konya, Ordu Sakarya, Tekirdağ, Van, Yalova.
Dernekten yapılan açıklamada; kaza ve can kayıplarının önlenmesi için kuryelerin motor ekip ve ekipmanlarının eksiklik olarak kullanılması gerektiği vurgulandı.
sivas son dakika sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika
Editor : Haber Merkezi