Gündem

Sivas'ta Vatandaş Tepkili: "Yanlış Yoldasınız''

Sivas’ta son günlerde yapılması planlanan başta giyim fuarları yerel esnafa destek olma bahanesiyle Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Ticaret ve Sanayi Odası gibi kuruluşların girişimleriyle iptal edildi.

Sivas'ta Vatandaş Tepkili:  "Yanlış Yoldasınız''
30-07-2024 09:05
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

İptal edilen fuarlar vatandaşların tepkisini çekerken, ucuz ürün alma hayalleri ise suya düştü.  Yerel esnafın ürünleri daha pahalıya sattığını ve bazı ürünlerin internette daha ucuza satıldığını söyleyen vatandaşlar, fuarların ürüne daha ucuza ulaşmak için fırsat olduğunu ayrıca yerel esnafın fiyat politikasından da memnun olmadıklarını belirttiler.  Vatandaşlar fuarları iptal edenlerin yanlış yolda olduklarını söylüyorlar.

BAŞKA İLLERDE NİYE İPTAL EDİLMİYOR?

İlimizde iptal edilen fuarlar son zamanlarda moda oldu. Yerel esnafın bu fuarlardan etkilendiğini iddia edenler sürekli fuarları iptal etmek derdine düşüyor. Vatandaşlar yapılacak olan fuarların iptal edilmesine tepki gösteriyor. Gazetemize ulaşan bir vatandaş, “Sivas’ta satış yapan bir esnaftan 2 bin 500 liraya bir halı satın aldım. Ancak daha sonra yaptığım araştırmada aynı halının internette 1700 liraya satıldığını gördüm. Bir halı için 800 lira fazla para ödemiş oldum. Sivaslı bazı esnaflar bir üründen fazladan kar ediyorlar. Vatandaşlardan fazla kazanmak derdine düşmüş durumdalar” ifadelerini kullandı. Yapılan olan fuarların neden sadece Sivas’ta iptal edildiği, başka bir ilde bu fuarların neden iptal edilmediği de merak ediliyor.

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER