Gündem

Sivas'ta Vatandaşı Pişman Eden Taksi Ücreti

İstanbul’dan Sivas gelen bir vatandaş havalimanından taksiye bindiğine pişman oldu. Nuri Demirağ Havalimanı’ndan Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’ndaki Sosyal Güvenlik Kurumu önünde inen vatandaş 730 lira taksi ücreti ödemek zorunda kaldı.

Sivas'ta Vatandaşı Pişman Eden Taksi Ücreti
26-06-2024 10:07
SİVAS

TUĞBA SARIKAYA

Son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle seyahat etmenin lüks olduğu günümüzde vatandaşlar taksiye bile binmeye pişman oluyor.

Birkaç gün sonraya uçak biletinin 1300 liraya alındığı günümüzde İstanbul’dan, Sivas’a gelen vatandaşlar havalimanından taksiye binince hayatlarını şokunu yaşıyor.

İstanbul’dan gelen bir yolcu Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’ndan taksiye bindi ve Muhsin Yazıcoğlu Bulvarı önünde ineceğini söyledi. Yaklaşık 15 dakika süren yolculuğun ardından yolcu 730 liralık taksi ücreti ile karşı karşıya kaldı.

İstanbul’dan Sivas’a 900 kilometrelik yolculuğu 1300 liralık uçak bileti ile tamamlayan yolcu 22 kilometrelik havalimanı, şehir merkezi yolculuğu için taksiye 730 lira verdi. Bu duruma tepki gösteren yolcu, “Kazıklandığımı düşündüm ve başka taksi duraklarını arayıp fiyat sordum benden daha fazla isteyenlerde oldu. Bindiğim taksiye 730 liralık ücreti kredi kartı ile ödemek istedim. POS cihazı olmadığı için gittik akaryakıt istasyonuna taksi ücreti yerine benzin aldık. Biz bu ücreti ödedik yanlışlıkla ama başkaları dikkat etsin valla ocakları söner” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Ahmet 1 gün önce
Sizler kendinizi Uyanık sayaanlardansiniz tavsiye okadar verileceği çok iyi bilmeniz gerekirdi uçakla geldiniz için ama havalimanindan sivas merkeze belediye otobüsleri 50tl geliyor havasta 75 TL onlar duyuru Ken taksi kazı güzel olmusdeyim
Recep 2 gün önce
22 kilomotreye eğer taksi tupluyse km ye 2 TL den 44 TL eğer dizelse km'ye ortalama 3.5 TL den 77 TL yapar yanına bı 0 koyar 700 TL cebe atar taksici Bülent kardeste 15 dk da 700 lira kazanmış çok degil der
Tunahan
Tunahan 2 gün önce
Haklısın zaten taksici eşşek aynı zamanda hamal. Bu araba ve plaka sadece maxot fiyatıyla dönüyor. Onun harici çalışan kişinin sigortası yemesi parası yok. Taksici bülent kardeşin sana selamı var.
Erol
Erol 2 gün önce
Taksicilik diye meslek yok. Araba sürmek diye bı meslek olamaz. Bir baltaya sap olamamış vasıfsızlarla dolu taksi durakları ???? beğenmiyorlarsa başka bi iş yapsınlar
Misafir 2 gün önce
Bu olay tamamen yasal soygun .
Bu olaya valilik , belediye il ulaştırma komisyonu el atmalı.
Tüm Türkiyede taksicilerin tekelini kırmak ve vatandaş lehine
Rekabet için Uber sistemi Tüm Turkiyede uygulanmali
BÜLENT 3 gün önce
730 tl havaalanından gelmek için çok değil,ocak söndürecek bir para hiç değil. o zaman otobüse bin gel .bu haber de haber değil
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER