Yaşam

Sivas'ta Yaşlı Çift Zor Durumda! Yetkililer El Uzatalım

Sivas’ın Ulaş ilçesinde yaşayan Arif Koçak ve eşi zor günler yaşıyor. Çeşitli hastalıklarla mücadele eden çiftçin yaşadığı eve imar olmaması nedeniyle doğal gaz alınamıyor. Isınma problemi yaşayan çift kendi ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor.  İmardan dolayı doğal gaz alamayan çift bu sorunun yetkililer tarafından çözülmesini istiyor.

Sivas'ta Yaşlı Çift Zor Durumda! Yetkililer El Uzatalım
21-08-2024 10:57
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

Ulaş ilçesi Göl Sokak’ta iki katlı evde yaşayan Arif Koçak, eşi ve oğlu imar sorunu nedeniyle zor günler yaşıyor. Şeker hastası olan ve bağırsağı dışarıda yaşam mücadelesi veren ve haftanın üç günü diyalize gitmek zorunda olan Arif Koçak ve tek böbreği olmayan daha önce felç de geçiren şeker hastası eşinin yaşadığı evde imar sorunu nedeniyle doğal gaz bulunmuyor. Evlerinde doğal gaz bulunmadığı için ısınma problemi yaşayan ve kişisel ihtiyaçlarını karşılaşmakta zorlanan çift özellikle kış aylarında daha büyük problemlerle karşı karşıya kalıyor. Hastalıkları nedeniyle soba yakamayacak durumda olan yaşlı çift imar sorununun çözülmesini istiyor.

Sivas Valiliği, Ulaş Kaymakamlığı ve Ulaş Belediyesi müracaat eden aile herhangi bir sonuç alamadı. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığına da müracaat eden aile bir sonuca henüz ulaşamadı. Sıcak su bulmakta zorlanan, ısınma problemleri yaşayan çift bir yandan hastalıklarla mücadele ederken bir yandan da yaşadıkları doğal gaz sıkıntısıyla zor günler geçiriyor.

 

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER