Gündem

Sivas Yine Tek Yürek Oldu

Sivas’ta 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü dolayısıyla anma programı gerçekleştirildi.

Sivas Yine Tek Yürek Oldu
15-07-2024 23:28
SİVAS

HABER MERKEZİ

Sivas'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Anma Programı, Kongre Müzesi bahçesinde gerçekleştirildi.

Program, saygı duruşunun ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nın okunması ile sürdü. Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra şehitleri için dua edildi.

Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan VKS üzerinden halka seslendi. 

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, "Milletimin zaferinin aziz milletimizin FETÖ'cü darbecilere karşı kuru elleriyle yazdı direniş destanının 8. yılını idrak ediyoruz. 15 Temmuz kıyamının 8. seneyi devriyesinde bu gazi mekanda ve 81 vilayetimizin tamamında birbirimize kenetlenmiş durumdayız." dedi.

Programda; Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Fatih Deveci, Belediye Başkanı Adem Uzun ve Sivas Milletvekili Hakan Aksu günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı. 

Vali Yılmaz Şimşek de, "Sekiz yıl önce Sivas meydanında gösterilen inanç, azim ve coşku bugün de aynı şekilde devam etmektedir. Herkesin dikkatini çeken bu direniş, dün olduğu gibi bugün de yarın da demokrasimize ve kardeşliğimize göz diken hainlerin korkulu kâbusu olacaktır. Kuşkusuz Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bu tarihi meydan, her daim vatanın çarpan yüreği, haykıran sesi olarak kalacaktır." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER