Gündem

Sivas'tan Gazze'ye Yardım Eli

Kadirşinas Sivas halkı İsrail’in saldırıları altında bulunan açlıkla mücadele eden Filistinli kardeşlerinin yaşadığı drama sessiz kalmıyor. Kent genelinde vatandaşların katkılarıyla İHH Sivas Şubesi aracılığıyla toplanan 2 TIR insani yardım malzemesi Filistinlilere ulaştırmak için uğurlandı.

01-06-2024 15:10
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

İHH Sivas Şubesi tarafından İsrail´in saldırıları altında bulunan ve açlıkla mücadele eden Filistinlilere destek olmak amacıyla 2 TIR yardım malzemesi toplandı. Toplanan yardım malzemelerini taşıyan TIR´lar Cumhuriyet Meydanı´nda tarihi jandarma binası önünden dualarla ´Özgürlük Filosu´ için sınıra uğurlandı. İHH İç Anadolu Bölge Başkanı Ekrem Keleş, "Biz 7 Ekim´den itibaren değil 17 yıldır resmi temsilciliği ile Gazze´de hizmet veren bir sivil toplum kuruluşuyuz. Onlarca çalışanıyla sıcak yemek,  kumanya, yetimlere bayramlık, aileler düzenlik yardım, hastanelere ve ambulanslara yakıt tarzında yardım çalışmaları olan bir kuruluşuz. “ dedi.

YARDIMLAR FİLİSTİN’E UMUT OLACAK

İHH’nın uzun süredir bölgede olduğunu ifade eden Keleş, “Biz yıllardır bölgedeyiz. Dolayısıyla bu savaşın çıkmasıyla hemen sistemimizi kurduk gelen bağışlarla düzenli yardımlarımızı Gazze´deki kardeşlerimize iletmeye devam ettik. Şuanda uluslararası camiada en fazla yemek dağıtan, ekmek dağıtan ilk üç kuruluş içerisindeyiz. Yakın zamanda bir hedefimiz var. 21 gemi yardım konvoyu göndermek istiyoruz. 1 gemi 380 TIR kapasiteli bu iki TIR inşallah bereket olur. Sivas´tan 380 TIR çıkar ve Gazze´de Sivas´ın iyiliği kalır" diye konuştu.

Dua edilmesiyle birlikte yardım TIR´ları yola çıktı.

 

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER