Gündem

Sivas'ta Şehitlere Saygı Yürüyüşü

Sivas´ta Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan askerler için sivil toplum kuruluşları tarafından yürüyüş yapıldı.

31-12-2023 09:15
SİVAS

İlknur ÖZDEMİR

İnönü Bulvarı’ndan başlayan yürüyüşe Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Şehit Aileler ve Gazileri Dernek Başkanı Fatih Deveci, AK Parti Sivas İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi ve yaklaşık bin kişi katıldı. Yürüyüşte Türk bayrakları açılırken, yürüyüşe katılanlar şehit olan 12 askerin isimlerin yer aldığı dövizleri ellerinde taşıdı. Çocuklarında destek verdiği yürüyüşte teröre tepki sloganları atıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından şehit askerlerin isimleri okunarak anıları için gökyüzüne balon bırakıldı.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR

Yürüyüşün ardından konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Bu ülkenin kutsalına kast edenler birliğimize, bütünlüğümüze, beraberliğimize, bayrağımıza, ezanımıza kast edenler şunu bilsin ki 1071 yılında Sultan Alpaslan’ın Malazgirt’te bu toprakları söz biz asla unutmadık. Sultan Alpaslan bu toprakları fethettiği zaman ‘Size öyle bir yurt aldım ki ebediyen Türk İslam yurdu olacaktır demişti’ ve şehitlerimiz burayı Türk İslam yurdu yapmak bayrağımızı en yüksekte dalgalandırmak adına bu topraklar için gözlerini kırpmadan canlarını ortaya koyuyorlar.” dedi.

ŞEHİTLERİMİZİN EMANETİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Şehit Aileleri ve Gazileri Dernek Başkanı Fatih Deveci ise, “Hain terör saldırısında 12 vatan evladımızı şehit verdik. Vatan toprakları uğruna gözlerini kırpmadan canlarını siper eden şehitlerimizin haklarını ne yapsak ödeyemeyiz. Bu alçak saldırının hesabını devletimiz tarafından misliyle sorulacağından şüphemiz yoktur. Yapmış oldukları bu alçak saldırılarla bizleri ne korkutabilecekler ne de susturabilecekler. Bizler bir ölür, bin diriliriz. Yarınlarımız var olsun diye, yarınlarından vazgeçenlerin değerli emanetlerini sonsuza kadar başımızın tacıdır” dedi.

sivas son dakika   sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER