Gündem

Sivas'tan Ücret Kısıtlamasına Tepki!

Ulaştırma Memur-Sen Sivas Şube Başkanı Ömer Vatankulu, sendika üyelerinin fazla çalışma ücretlerinin kısıtlanmasına tepki göstererek “Tasarruf tedbirleri ile personel servis hizmetinin kaldırıldığı, koruyucu giyimin engellendiği, fazla çalışma ücretinin kısıtlandığı ve toplu sözleşme hükümlerinin engellendiği görülüyor.” dedi.

Sivas'tan Ücret Kısıtlamasına Tepki!
07-06-2024 12:09
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

Ulaştırma Memur-Sen Sivas Şubesi tarafından toplu sözleşme hükümleri ile ilgili olarak basın açıklaması yapıldı. Tren garı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Enerji Bir-Sen de destek verdi.

Sendika üyelerinin yoğun katılım gösterdiği basın açıklamasında konuşan Ulaştırma Memur-Sen Sivas Şube Başkanı Ömer Vatankulu, “Emeğin ve emekçinin sesi olmak için  davetimizi kırmayıp iştirak ettiğiniz için  her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Zorlu bir sürecin içerisinden geçmekteyiz.  Bir tarafta her yıl yeni rekorların yaşandığı yüksek enflasyon, diğer tarafta ise bütün bu kayıpları daha da büyütecek toplu sözleşme hükümlerimizin engellenmesi yer alıyor.  Biz mevcut sorunların çözülmesini beklerken,  bürokratik oligarşi tarafından yeni sorunlar üretilip önümüze koyuluyor.  Son 20 yıllık süreçte;  demokratikleşme,  özgürleşme ve sendikal örgütlenme alanında atılan bütün olumlu adımlar;  bir bir geri alınıyor,  kazanımlarımıza göz dikiliyor ve hukuk düzeni yıkılıyor.  Anayasa ile hüküm altına alınan, Uluslararası Sözleşmeler ile korunan ve 4688 sayılı Kanun ile yasal çerçevesi belirlenen toplu sözleşme hükümlerimiz uygulanmıyor.  Bugün burada bulunmamızın nedeni haklarımıza göz dikilmesidir. Anayasa Mahkemesi tarafından Mart ayında toplu sözleşme ikramiyesi iptal edildi. Kamu görevlilerinin sendikal örgütlenmesini engellenmek,  sendikal pazarlık gücünü etkisizleştirmek için kamu görevlilerimizden aylık 345 TL kesinti yapıldı. Tasarruf tedbirleri ile personel servis hizmetinin kaldırıldığı, koruyucu giyimin engellendiği, fazla çalışma ücretinin kısıtlandığı ve toplu sözleşme hükümlerinin engellendiği görülüyor. Bir an önce bu yanlıştan dönülmesini bekliyor,  hem kamu görevlilerini hem de esnafımızın olumsuz etkilenmesini istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER