Gündem

Sivas Vekili Sokak Hayvanları Yasasına İlişkin Konuştu

AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, sokak hayvanları yasasıyla ilgili, “Ankara’da başıboş köpeklerin saldırısı sonucu ağır yaralanan evladımız Tunahan Yılmaz’ın yaşadığı acıyı yüreklerimize kazıyorum. Onun ve yüzlerce insanımızın çığlıkları hepimizin vicdanında yankılanmalı.” dedi.

Sivas Vekili Sokak Hayvanları Yasasına İlişkin Konuştu
30-07-2024 10:00
SİVAS

SULTAN ÖZKARAMAN

AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Türkiye Büyük Millet Meclisinde yasalaşıp kabul edilen sokak hayvanları yasasıya ilgili değerlendirmelerde bulundu. Vekil Toy, “Kontrolden çıkan popülasyonu ile sahipsiz hayvanların özellikle de başıboş köpeklerin yaşam hakkını dahi tehdit eder bir boyuta ulaşması, çevre temizliği, toplum sağlığı, kamu düzeni ve güvenliği ile diğer hayvanların yaşamını ve varlığını da tehlikeye atması sebebiyle yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmuştur. Burada ilginç olan dünyada geçmişten bugüne uygulanan örneklerine, gelişmiş ülkelerdeki sahipsiz hayvan uygulamalarına ve verilerine rağmen teklife yapılan itirazlardır. Anlam-değer dünyaları tahrip olmuş, bir insan hele de bir çocuk söz konusu iken diğer kefeye herhangi bir hayvanı koyan mama lobileri ve beslemelerinin; meta ve konu fark etmeksizin her şeyi siyasi malzemeye dönüştürmek ve bu şekilde gündemde kalmak çabasındaki muhalefetin niyetinin çok da iyi olmadığı, köpek saldırısına maruz kalan anne ve babalara sergiledikleri davranışlara ve sarf ettikleri sözlere bakıldığında da insanlıktan nasiplerini almadıkları ortadadır.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Eda 2 ay önce
O kadar düşünüyorsunuz ki çocukları, ensar olayı, depremde kaybolan çocukların akıbeti araştırılsın diye komisyon kurulması önerilerini reddettiniz. Asıl siz çocukları kullanarak siyasete alet ediyorsunuz. Başınızda ki kişi ne derse onu yapıyorsunuz. Romanyada binlerce köpeği öldürüldüler sayı bitti mi hayır. Millet gördü gerçek yüzünüzü. Son döneminiz artık.
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER