Gündem

SİVAS´IN GARİP OZAN´I VEFAT ETTİ

SİVAS´IN GARİP OZAN´I VEFAT ETTİ

SİVAS´IN GARİP OZAN´I VEFAT ETTİ
30-11-2020 07:00

Uğur YİĞİT

Küçüklüğünden beri çalışkanlığıyla, doğaya olan duyarlılığı ve şiirleriyle adını duyuran ?Garip Ozan´, bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etti. Garip ozanı anlatan kızı, onun hayatının mücadele ile geçtiğini söyleyerek, ?1945 sivas merkeze bağlı Olukman köyünde dünyaya geldi. Fevzipaşa ilk okulundan mezun oldu. Hayatı her daim mücadele ile geçirdi. Küçük yaşta çalışmaya başladı. 1970´de TCDD´de bekçilik görevi ile işbaşı yaptı. Ek olarak seyyar satıcılık işi ile meşgul oldu. 1992´de emekli olarak yaşamına devam etti. Genç yaşta rüyasında Hz. Ali (KS) evladım bundan sonra ismin Garip ozan diye anılacak demesi üzerine şiirler de bu mahlası kullanmaya başladı.

Milliyetçi, vatan sevdalısı, merkezine insanı ve insanlığı aldığı için her daim konusu topluma dair sorunlardı. Sokaktan geçerken yollarda eğer ki toplu kuşlar gördüyseniz anlayın ki o yoldan garip ozan mutlaka cebinden tahıl veya çöpe israf için atılan ekmekleri onlara rızık olarak vermiştir. Sadece evlatları değil kuşlar da öksüz kaldı. Son 1 buçuk senesini koah rahatsızlığı ile devamlı hastane ile hemhal oldu? dedi.

28.11.2020´de hakkın rahmetine kavuşan Garip Ozan´ın, Sivas yerel medya ve TV´lerinde makale ve şiirleri yayınlandı. Sivas aşıklar bayramı dahil birçok etkinliklerde bulunan şair plaket ve katılım belgeleri bulunmakta. Kimliğin de yazan Hasan Hüseyin ismi adeta yok sayılarak sevenleri tarafında aşık veya Garip Ozan olarak tanınıyordu.

Evli ve 6 çocuğu bulunan Garip Ozan, Ayyıldızlı Cami´de kılınan cenaze namazının ardından Yukarı Tekke Mezarlığı´nda toprağa verildi.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER