Gündem

500 BÜYÜK ARASINA GİRDİ

500 BÜYÜK ARASINA GİRDİ

500 BÜYÜK ARASINA GİRDİ
27-12-2017 07:58

TİM´in açıkladığı ihracat şampiyonları listesine Sivas´tan girmeyi başaran Korkmaz Panel firması, 450 ülkeye 1 milyon 57 bin dolarlık satışıyla Sivas´ın gururu oldu. Organize Sanayi´de ısıtma ve soğutma sistemlerine yönelik endüstriyel panel üretimi yapan işadamı Kürşat Korkmaz´a ait 40 çalışanı olan firmanın cirosunun da 4 milyon 863 bin dolara yükseldiği belirtildi.

?ÇITAYI YÜKSELTECEĞİZ?

Organize Sanayi´deki önemli özel sektör teşebbüsü olan Korkmaz Panel firmasının sahibi işadamı Kürşat Korkmaz,  Türkiye´de hizmet sektöründe ihracat yapan 500 firma arasına girmekten mutlu olduklarını belirterek çıtayı yükselteceklerini ve 40 ülkeyi kapsayan ihracatı Avrupa ülkelerine taşıma çabası içerisinde olduklarını söyledi.

Erhan CEYLAN/

Organize Sanayi Bölgesi´nde 40 kişilik bir ekiple, panel soğutma ve paslanmaz hastane ekipmanları üreten Korkmaz İnoks firması, Türkiye İhracatçılar Meclisi´nin (TİM) açıkladığı Türkiye´nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı listesine giren Sivaslı tek firma oldu.

Bu yıl ikincisi açıklanan listede 1 milyon 57 bin 344 dolar ihracatla 404´ncü sırada yer alan firma, sektör sıralamasında ise listenin ilk 20´sinde yer edinerek hem gururumuz oldu, hem de sektöründe büyük bir başarıya imza attı.

İnşaat ve Müteahhitlik sektöründe 2009 yılından bu yana ilimizde hizmet veren Korkmaz İnoks´ın yıllık cirosu ise 4 milyon 863 bin 201 dolar olarak gerçekleşti.

İHRACAT ÇITASI YÜKSELECEK

Kaliteye ağırlık vererek kendi marka algısını oluşturmuş bir firma olmayı hedeflediklerini bildiren Korkmaz Panel, sadece Sivas´ta değil Türkiye genelinde söz sahibi bir firma haline geldiklerini bildirdi.

Isıtma, soğutma, soğuk hava deposu panel, kapı ve soğutma cihazları, endüstriyel krom ürünleri ile havalandırma sistemleri sektöründe Organize Sanayi Bölgesi´nde 10 bin metrekare kapalı alan üzerinde üretim yapan firmanın uluslararası birçok işletmeye hizmet verdiğini vurgulayan firma, yeni hedeflerini ise şöyle açıkladı; ?Bugün itibariyle 40´tan fazla ülkeye ihraç ediyoruz ve bu ihraç edilen ürünlerin pazarını ise genelde Avrupa ülkeleri oluşturuyor. Her zaman Ar-Ge çalışmalarını önemsedik. Yurtdışı pazarların yanı sıra iç pazara da değer veriyoruz. Amacımız, kısa vadede firma bilinirliğini artırmak yani daha fazla ülkeye ulaşmaktır.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER