Gündem

SİVAS´ın KÖYLERİNDE CENK TOSUNLAR YETİŞECEK

SİVAS´ın KÖYLERİNDE CENK TOSUNLAR YETİŞECEK

SİVAS´ın KÖYLERİNDE CENK TOSUNLAR YETİŞECEK
10-01-2018 07:32

 

 

Nurettin ÇUKURYURT

Özel İdare Sivas´ta sporun gelişimine katkı sağlamak için geçen yıl kırsala halı sahalar yapıldığını belirterek ?Sivas´ın köylerinde yeni Cenk Tosunlar yetişecek? açıklaması yaptı.

 Başlığını aynen verdiğimiz Özel İdare Basın Birimi´nin açıklamasında aynen şunlar belirtildi.

?Sivas Valiliği ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile başlayan, Milli Eğitim Bakanlığının destekleri ile güçlenen ve Sivas İl Özel İdaresi tarafından hayata geçirilen proje ile köylerde yaşayan çocuklar halı saha ile buluştu.

Valimiz Davut Gül´ün girişimleri ile Sivas ilimizin plakası olan ?58´ tane köye yapılan halı sahalar ile ?Şehirde olan köyde de olacak´ sloganı hayat buldu.

Köylerde yaşayan çocukları spora yöneltmek, onların beden ve zihin olarak gelişimine katkı sağlamak ve boş zamanlarını sporla değerlendirtmek amacıyla Sivas il genelinde 58 köye yapılan halı saha çocuklar için büyük bir mutluluk kaynağı oldu.

Köylerine yapılan halı saha ile hayallerinin gerçek olduğunu söyleyen öğrenciler, ?Eskiden sokaklarda, toprak zeminde bazen çamur içinde futbol oynamaya çalışıyorduk. Şimdi çok güzel bir sahamız oldu. Şehirden bu kadar uzak olmamıza rağmen şehirdeki bu imkânları köyümüze kadar getiren, bize bu mutluluğu yaşatan Valimize ve devlet büyüklerimize teşekkür ederiz.?dediler.? 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER