Tarım

Sivaslı Çiftçilere Toplulaştırma Müjdesi!

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Sivas 14 Bozkurt Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapım İşinin Sözleşmesini imzaladı. Bu kapsamda Şarkışla’da 25 köy ve mahallede arazi toplulaştırması gerçekleştirilecek.

Sivaslı Çiftçilere Toplulaştırma Müjdesi!
01-10-2024 10:15
SİVAS

Yunus BUDAKTAŞ

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Sivas’a yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye, derelerdeki taşkın riskini azaltmaya, tarla içi geliştirme ve toplulaştırma çalışmalarına devam ediyor. Sivas ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artmasının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynadığı aktarıldı.

Sivas 14 Bozkurt Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapım İşinin ihale sürecinin tamamlandığını ve yapım sözleşmesinin imzalandığını müjdeleyen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta “Projenin ihale süreci tamamlanmış olup, işin yapım sözleşmesini imzaladık. İş kapsamında; Sivas İli Şarkışla İlçesinde Şarkışla Bozkurt Sulaması sulama alanı ve çevresindeki tarımsal alanları içeren 25 adet birimde (köy/mahalle) 208 bin 320 dekar alanda arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri uygulanacaktır. Projelerin Sivas ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER