Tarım

Sivaslı Çiftçilere Uyarı! Sakın Geç Kalmayın

Sivas Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, 2025 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları, 1 Eylül itibarıyla başladığını ve 31 Aralık'a kadar devam edeceğini söyledi.

Sivaslı Çiftçilere Uyarı! Sakın Geç Kalmayın
25-09-2024 10:19
SİVAS

Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, ÇKS başvurularıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çiftçilerin başvurularını son günlere bırakmadan zamanında yapmaları gerektiğini vurgulayarak, "Çiftçilerimiz, 2025 yılı desteklemelerinden yararlanabilmek için ÇKS kayıtlarını en geç 31 Aralık'a kadar tamamlamalıdır. Bu süreçte aksaklık yaşamamaları adına başvurularını erkenden yapmalarını öneriyoruz. 31 Aralık'tan sonra edinilen veya kiralanan tarım arazileri için ise başvuru süresi 30 Haziran'a kadar uzatılmıştır," dedi.

Şimşek, çiftçilere şubat ayında ÇKS' ye kayıtlı tarım arazilerindeki üretim bilgilerini güncelleme çağrısında da bulunarak, "15 Mart - 15 Nisan tarihleri arasında yapılacak başvurularla üretim bilgilerini güncellemeleri gerekiyor. Bu adım, çiftçilerimizin doğru ve güncel bilgilere dayanarak destek almasını sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Şimşek, şunları söyledi.

“ÇKS'ye veri girişi ve dosya kabulü yapmak üzere yapılacak işbirliği protokolü kapsamında, süresi uygulanacak iller ile görev ve sorumluluklarının bakanlıkça belirlenmek üzere, bakanlıkça yetkilendirilen Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve ziraat odaları hizmetlerinden yararlanılabileceklerdir. Ziraat odalarımızca 2025  yılı  Çiftçi  Kayıt  Sistemi  için  çiftçilerimiz  tarafından  verilecek  ÇKS  dosyaların  kabul edilmesi  ve  verilerin  sisteme  girişinin  yapılması; AYDIN, BAYBURT  ve EDİRNE illerinde  faaliyet gösteren ziraat odaları tarafından yapılacaktır. Pilot olarak başlayacak bu uygulamanın ilerleyen yıllarda ülke genelinde faaliyet gösteren diğer ziraat odalarımızca da yapılması hedeflenmektedir. Öte yandan, 6964 sayılı Kanun gereği "çiftçi kayıtlarının tutulması, çiftçi belgesi verilmesi" gibi iş ve  işlemler  de  herhangi  bir  değişiklik  olmayıp,  meri  mevzuat  hükümleri  çerçevesinde  iş  ve  işlemler devam edecektir.”

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER